Unilever NV



* Unilever benoemt eerste Chief Technology Officer

Unilever benoemt eerste Chief Technology Officer

18/06/2007 : Unilever heeft vandaag meegedeeld dat zij Neal Matheson heeft benoemd in de nieuwe functie van Chief Technology Officer.

Neal Matheson, voorheen Chief Technology Officer bij Johnson & Johnson Consumer Companies, zal direct rapporteren aan Group Chief Executive, Patrick Cescau.

In zijn nieuwe, veelomvattende rol zal hij de raad van bestuur van Unilever en de Unilever Executive adviseren op het gebied van wetenschap en technologie en leiding geven aan Unilevers wetenschapsplatforms. Tevens zal hij de ontwikkeling aansturen naar nog betere functionele prestaties binnen R&D. Daarnaast wordt hij direct verantwoordelijk voor Unilevers Safety & Environmental Assurance Centre.

Patrick Cescau: "Ik ben verheugd dat Neal ons komt versterken in deze belangrijke, nieuwe functie. Unilever ziet wetenschap en technologie al sinds jaar en dag als een belangrijke motor achter het succes van de onderneming. Ik ben ervan overtuigd dat Neal een belangrijke bijdrage zal leveren aan het stimuleren en consolideren van Unilevers groei op de lange termijn door middel van wetenschappelijke innovatie."

Neal Matheson studeerde in 1969 af aan Queen's University, Kingston, Ontario, Canada met een B.S. (Bachelor of Science) in Applied Science/Chemical Engineering (Toegepaste Wetenschap/Scheikundige Technologie). In 1994 trad hij in dienst van Johnson & Johnson na een 25-jarige loopbaan bij P&G.