Ingezonden persbericht


STRATO introduceert Dedicated Servers voor kleine tot middelgrote ondernemingen

Veiligheid en beschikbaarheid van data gegarandeerd door gecertificeerde STRATO-datacenters

18 juni 2007

STRATO introduceert Dedicated Servers: dé oplossing voor het hosten van een grote hoeveelheid webcontent, grote databases en e-commerce-applicaties, of voor extra rekencapaciteit. De STRATO Dedicated Server online back-updrive zorgt bovendien voor een optimale beveiliging van uw data. De complete fysieke server staat opgesteld in een van de best beveiligde datacenters van de wereld. STRATO biedt een unieke prijs-kwaliteitverhouding, want deze professionele oplossing is al vanaf 49 euro per maand beschikbaar in drie varianten. Tot 30 juni 2007 geldt een introductieaanbod: drie maanden voor slechts 1 euro per maand.

Klanten beschikken over 'root-rechten' en hebben daardoor volledige toegang tot de server. Hiermee kan de klant zelf alle relevante parameters instellen. De Dedicated Server kan naar eigen inzicht ingericht worden en geeft de mogelijkheid om zelf applicaties te installeren en updates uit te voeren.

De kosten voor het gebruik van de server blijven laag doordat in de beveiligde datacentra zaken als koeling, beveiliging en internetverbindingen gedeeld worden met andere klanten. Ook zorgt de Uninterruptible Power Supply (UPS) ervoor dat de stroomtoevoer overgenomen wordt in het geval van een storing in het elektriciteitsnet. Klanten betalen een maandbedrag voor het gebruik van het systeem en hoeven niet zelf te investeren in apparatuur. De schaalvoordelen die STRATO heeft door het gebruik van 20.000 servers in zijn datacenters, komen tot uiting in de uiterst competitieve prijs-prestatieverhouding van de oplossing.

De Dedicated Servers van STRATO zijn gebaseerd op hoogwaardige hardware die wordt ingezet in gecertificeerde en optimaal beveiligde rekencentra. Het concept kent de volgende kenmerken.


* Hoogwaardige hardware
STRATO zet hoogwaardige servercomponenten in. STRATO is verder ook ontwikkelingspartner van verschillende bekende hardwareproducenten. Het bedrijf profiteert daardoor continu van innovaties. Tegelijkertijd passen de producenten hun hardware aan de eisen van STRATO aan. STRATO werkt ook samen met onder meer AMD, Cisco Systems, Network Appliance en Sun Microsystems.


* Betrouwbare rekencentra
STRATO exploiteert twee rekencentra die een zeer strenge ISO 27001-certificering hebben behaald. Deze certificering zorgt voor optimale beschikbaarheid, databescherming en data-integriteit. Ook banken en verzekeraars certificeren hun datacenters op basis van ISO 27001. Naast redundante stroomvoorziening zijn de rekencentra voorzien van klimaatbeheersing en brandbeveiliging. De centra beschikken over redundante glasvezelverbindingen met de belangrijkste Europese internetknooppunten. Dat zorgt voor stabiele bandbreedtes en korte responstijden. STRATO maakt gebruik van het glasvezelnetwerk van het moederbedrijf freenet AG.


* Comfort en zekerheid
Het werken met de STRATO-servers is vanuit beheeroogpunt zeer eenvoudig. Dankzij het intelligente TrafficControl is dataverkeer te controleren en kan ongewenst meerverbruik vermeden worden. RecoveryManager voorziet in het snel herstarten of opnieuw installeren van het besturingssysteem. En met STRATO FTP Backup-Space zijn belangrijke gegevens efficiënt op te slaan.

Meer informatie over de Dedicated Server-oplossingen, specificaties van de hardware en de gunstige introductieaanbiedingen van STRATO zijn te vinden op: www.strato.nl/server.

###

Over STRATO
Met meer dan drie miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is de Berlijnse STRATO Groep de op één na grootste webhostingleverancier van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige losse en virtuele servers, en professionele online shops. Daarnaast levert STRATO in Duitsland ook DSL-verbindingen en -abonnementen. STRATO is een 100 procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Service-kwaliteit) zijn de beide rekencentra van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd.

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Annemiek Driessen / Dennis Hompes
Telefoon: +31 (0)30 - 65 65 070
E-mail: strato@lvtpr.nl