Getronics PinkRoccade

onderwijs van de toekomst

Nieuwegein, 18 juni 2007 Persbericht

Digitale leer- en werkomgeving voor onderwijs van de toekomst

Drenthe College en Getronics PinkRoccade slaan handen ineen

Het Drenthe College en Getronics PinkRoccade hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De samenwerking is het eerste regionale samenwerkingsverband tussen de grootste ICT-dienstverlener in Nederland en het regionale onderwijs in Drenthe. In de praktijk ontbreekt vaak nog de aansluiting van het onderwijs met het bedrijfsleven. Een van de doelstellingen is om dit âgatâ te verkleinen. Getronics PinkRoccade helpt het Drenthe College bij de implementatie van de IT-infrastructuur voor een digitale leer- en werkomgeving. Het Drenthe College voorziet de ICT-dienstverlener van stagiaires en de afstemming tussen theorie en praktijk in het onderwijs.

Uitwisseling van kennis en faciliteiten Getronics PinkRoccade helpt het Drenthe College onder andere bij de overgang naar een nieuwe infrastructuur. Dezelfde infrastructuur wordt ook gebruikt om de bedrijfsvoering van het Drenthe College zelf te ondersteunen. De samenwerking krijgt verder vorm in een intensieve uitwisseling van menskracht en kennis. Leerlingen van het Drenthe College lopen stage bij het Getronics PinkRoccade, niet alleen ICT-studenten maar bijvoorbeeld ook administratieve krachten en docenten zelf. Getronics PinkRoccade stelt de aanwezige kennis en faciliteiten beschikbaar voor leerlingen ICT en het bedrijf zal presentaties over bijvoorbeeld Vista en gastcolleges over bijvoorbeeld project management verzorgen. Tot slot adviseert en ondersteunt Getronics PinkRoccade het Drenthe College bij ICT-beslissingen voor de toekomst.

De student en de toekomstvaste werkplek Een hele dag in de klas naar een leraar luisteren, is niet meer aan de orde tegenwoordig. De lesstof wordt op verschillende manieren en niveaus aangeboden, afgestemd op de kennisbehoefte van de leerling en passend binnen het concept van competentiegericht onderwijs. Om die flexibiliteit te kunnen bieden, speelt ondersteuning met ICT een belangrijke rol. Het Drenthe College biedt leerlingen de kans om thuis, bij een bedrijf, op school of waar dan ook te werken en te leren. Dit gebeurt digitaal, draadloos en draagbaar. De programmaâs en methodieken die de leerlingen gebruiken, worden ook in de praktijk bij de meeste bedrijven gebruikt. Zo zijn de leerlingen van het Drenthe College nog beter voorbereid op hun latere werkplek in het bedrijfsleven.