Ingezonden persbericht


T-Systems levert datanetwerk aan Airbus in Azië

Netwerkinfrastructuur basis voor de toekomst

Vianen, 18 juni 2007 - T-Systems en Airbus breiden hun internationale samenwerking in Azië verder uit. De vliegtuigproducent richt zich op de Aziatische groeimarkt en opent daarom in 2008 een nieuwe assemblagelijn voor de A320 in China. Als strategisch ICT-partner is T-Systems, een dochtermaatschappij van Deutsche Telekom, ingeschakeld voor de bouw van een betrouwbare netwerkinfrastructuur voor het groeiende dataverkeer in Azië. Daarnaast zal T-Systems de komende drie jaar de nieuwe infrastructuur beheren en onderhouden. T-Systems kwam als voorkeursleverancier naar voren na een evaluatie van de vorige netwerkoperator van Airbus en andere internationale concurrenten.

Airbus beschikt momenteel over communicatienetwerken op meer dan 20 locaties in China, Japan en Singapore. De huidige bandbreedte van deze netwerken is echter niet toereikend om het groeiende dataverkeer in de Aziatische regio te verwerken. T-Systems combineert het interne dataverkeer, de communicatie met leveranciers en netwerktoegang voor onderhoudswerkzaamheden op de luchthavens in één standaardplatform met hoge prestaties. Daarnaast verbindt het bedrijf de Aziatische hub in Peking (China) met het Airbus-hoofdkantoor in Toulouse (Frankrijk) via een verbinding van 155MB/seconde. Na een pilotfase start T-Systems in het vierde kwartaal van 2007 met de bouw van het nieuwe communicatieplatform.

Momenteel werken T-Systems en Airbus samen aan een groot SAP-project in Azië. Daarnaast is T-Systems al enkele jaren verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het Airbus-bedrijfsnetwerk in Duitsland en voor de gestandaardiseerde desktopinfrastructuur in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Spanje.

###

Over T-Systems
T-Systems biedt hoogwaardige services waarbij het bedrijf informatie- en communicatietechnologie (ICT) combineert. De brede expertise van het bedrijf op beide terreinen maakt de zakelijke divisie van Deutsche Telekom tot een voorkeurspartner van multinationals, kleine en middelgrote bedrijven en overheden. Meer dan 160.000 klanten in alle marktsegmenten wereldwijd profiteren van de expertise van T-Systems in het bieden van geïntegreerde ICT-oplossingen vanuit een centraal punt. T-Systems is het enige bedrijf dat een eigen compleet ICT-portfolio levert en informatie- en communicatietechnologie combineert tot nieuwe oplossingen. In 2006 was het bedrijf in meer dan 20 landen actief, telde het 56.000 medewerkers en bedroeg de omzet 12,6 miljard euro.

Contact:
T-Systems Nederland b.v.
Communications
Mirjam Wamsteeker
Telefoon: 0347 327 161
E-mail: mirjam.wamsteeker@t-systems.nl