ABVAKABO FNV

Inzet cao primair onderwijs vastgesteld

De voorbereidingen voor de onderhandelingen over de centrale cao voor het primair onderwijs zijn gestart. De inzet van ABVAKABO FNV voor deze cao voor 2007 en verder is vastgesteld. We zetten in op een structurele salarisverbetering van 3% en op een verhoging van de eindejaarsuitkering. We vinden dat de minister moet investeren in de scholing en ontwikkeling van zowel docenten als ondersteunend personeel. Onderwijsassistenten die in geval van nood een zieke leraar vervangen moeten een toelage krijgen. En er moet extra geld komen om concirges aan te stellen.

Centrale cao

Momenteel bestaan er twee cao's in het primair onderwijs. Een centrale cao waarin de primaire arbeidsvoorwaarden zijn vastgesteld en waarover wordt onderhandeld met de minister van onderwijs. Primaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld het salaris, de arbeidsduur en de sociale zekerheid. Deze centrale cao loopt tot juli 2007.

Decentrale cao

Daarnaast is er de decentrale cao over de secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze is nu uitgegeven in het boekje cao-po 2006-2008. Bonden onderhandelen over deze arbeidsvoorwaarden met de werkgeversorganisatie voor het primair onderwijs (WVPO). In de toekomst worden de onderhandelingen over zowel de primaire als de secundaire arbeidsvoorwaarden gevoerd met de WVPO en is er sprake van één cao voor het primair onderwijs.

Inzet ABVAKABO FNV onderwijs-cao Primair Onderwijs 2007 - 2008 18-06-2007, Primair onderwijs | Meer over: onderwijs, po, primair