Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Information Builders en Plexus Medical Group werken samen aan zorgvernieuwing

Amstelveen, 18 juni 2007 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratieoplossingen, en het adviesbureau Plexus Medical Group gaan per juni 2007 samenwerken om organisaties in de zorg te helpen voldoen aan de groeiende vraag naar meer informatie en transparantie. Plexus adviseert zorginstellingen o.a. bij het verbeteren van prestaties en het opstellen van kern prestatie indicatoren (KPI's).

Als onderdeel van het samenwerkingsverband zal Plexus zelf ook WebFocus, de business intelligence-oplossing van Information Builders, inzetten bij de analyse en presentatie van KPI's in een product genaamd Plexus Intelligence. Plexus heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd in het creëren van relevante stuurinformatie, meestal op basis van bestaande registraties. Dit betreft zowel doelmatigheid, kwaliteit en veiligheid, op de verschillende sturingsniveaus in zorginstellingen. Met Plexus Intelligence kunnen om te beginnen ziekenhuizen hun eigen stuurinformatie terugzien, gespiegeld ten opzicht van de prestaties van andere (geanonimiseerde) ziekenhuizen. Deze informatie wordt in de vorm van een WebPORTAL aan de ziekenhuizen beschikbaar gesteld via WebFocus.

Marc Berg, Partner van Plexus Medical Group: "We zijn enthousiast over de mogelijkheden van WebFocus voor onze klanten. Zorginstellingen beschikken vaak over waardevolle data die ze vaak maar gedeeltelijk om kunnen zetten in relevante stuurinformatie. Steeds meer zorgorganisaties zien de inzet van ICT als oplossing hiervoor en roepen de hulp in van specialisten als Plexus Medical Group. Flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid maken WebFocus een ideaal instrument om alle gegevens te betrekken bij beslissingstrajecten."

Dennis Bartels, Country Manager van Information Builders Benelux: "De samenwerking met Plexus Medical Group bewijst dat de zorgsector voor ons een belangrijke groeimarkt is. Onlangs heeft ChipSoft ook met ons een partnership afgesloten. Vrijwel alle zorginstellingen van Nederland worden op dit moment geconfronteerd met de vraag 'Hoe houden we kwalitatieve zorg toegankelijk en betaalbaar voor iedereen in Nederland?'. Om inzage te krijgen en geven in prestaties, efficiëntie en kosten houden steeds meer organisaties zich bezig met optimalisatie van de inzet van ICT. Samen met Plexus en ChipSoft helpen we ziekenhuizen hun informatiestructuren en zorg te vernieuwen."

Over Plexus Medical Group

Plexus Medical Group is een adviesbureau voor organisaties in de zorgsector zoals ziekenhuizen, zorgverzekeraars, verpleging- en verzorgingstehuizen en de GGZ. Door de integratie van zorginhoudelijke, bedrijfskundige en bestuurlijke expertise helpt Plexus klanten bij de optimalisatie van kwaliteit en efficiëntie in de zorg.

Over Information Builders

Information Builders is een onafhankelijke en toonaangevende ontwikkelaar van enterprise business intelligence- en Integratiesoftware, waarmee alle bedrijfsinformatie gemakkelijk en snel beschikbaar gemaakt kan worden voor interne en externe relaties, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Information Builders heeft meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waaronder de meeste Fortune Top 100-bedrijven. Met 1.800 medewerkers in 47 kantoren wereldwijd realiseert Information Builders jaarlijks een omzet van meer dan USD 300 miljoen met zijn producten WebFocus (Business Intelligence) en iWay (Integratie/SOA).

WebFocus is een schaalbare en gebruiksvriendelijke Enterprise Business Intelligence-oplossing die rapportage en Analyse op maat aanbiedt vanuit alle informatiebronnen van het bedrijf. iWay Software biedt eenvoudig te implementeren, open standaard integratieoplossingen die organisaties in staat stellen alle informatiebronnen en -applicaties van een bedrijf te integreren om de integratieservices wanneer nodig te hergebruiken.

Voor meer informatie, kijk op www.informationbuilders.nl en www.plexus.nl of neem contact op met:

Information Builders

Lisette Huyskamp

Senior Marketing Manager EMEA

t: 020 456 3333, 06 212 300 39

e: lisette_huyskamp@ibi.com

Plexus Medical Group

Erik-Jan Vlieger

Senior Consultant

T: 02 301 0800, 06 55392678

E: vlieger@plexus.nl

Zeno Group

Hella van Leeuwen

t: 020 30 10 989

e: hella.vanleeuwen@zenogroup.com