Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


BTTB enthousiast over eerste Vlaamse proefproject met brandstofcelbus

Persbericht BTTB 18 juni 2007

Vandaag 18 juni 2007 heeft De Lijn voor het eerst een hybride brandstofcelbus ingezet op een reguliere verbinding in Vlaanderen. De bus - die bij wijze van proefproject gedurende 6 maanden tussen Lier en Antwerpen zal rijden - stoot geen schadelijke stoffen uit en is stiller en dan vergelijkbare dieselbussen.

De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers - BTTB toont zich enthousiast over het proefproject. Gelijkaardige initiatieven in Amsterdam, Londen, Hamburg, Madrid, Barcelona, Stockholm, Luxemburg en Porto - in het kader van het Europese CUTE-project (Clean Urban Transport for Europe) - hebben aangetoond dat exploitatie op basis van waterstoftechnologie geen onoplosbare problemen stelt en dat reizigers in hoge mate tevreden zijn over de kwaliteit en over het milieuvriendelijke karakter.

Met dit proefproject bewijst De Lijn dat openbaar vervoer een belangrijke pioniersrol kan vervullen in de evolutie naar een transportsysteem dat niet langer afhankelijk is van fossiele brandstoffen. De BTTB hoopt dat De Lijn en de Vlaamse regering verder blijven investeren in alternatieve aandrijving van bussen, zodat het ecologische imago van het openbaar vervoer nog meer versterkt kan worden.

Meer informatie bij de BTTB (09/223 86 12).

terug