Politie Haaglanden

Persberichten 18 juni

Haaglanden, 18-06-2007

Notoire winkeldief opgepakt
Den Haag - De beveiliging van een warenhuis aan de Grote Marktstraat betrapte een 41-jarige Rotterdammer op het stelen van kleding. Hij had kleding met een totale waarde van 500 euro in zijn tas gestopt. Hij verklaarde ongeveer twee keer per week naar Den Haag te komen om te stelen. Dit deed hij sinds februari van dit jaar en nu liep hij voor het eerst tegen de lamp. In Rotterdam is hij echter allang een bekende van de politie. De verdachte moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

In de flank
Den Haag - Bij een aanrijding tussen twee personenauto's zijn zondagavond omstreeks 20.40 uur twee dames lichtgewond geraakt. De vrouwen, een 81-jarige Haagse en een 57-jarige vrouw uit Boskoop, zaten als passagiers in een auto die bestuurd werd door een 61-jarige man uit Boskoop. Zij reden over de Theresiastraat toen op de kruising met de Prins Clauslaan een 46-jarige Hagenaar zijn auto plotseling keerde. De bestuurder uit Boskoop kon de auto niet meer ontwijken en botste in de rechter flank van de kerende auto. Alle betrokkenen zijn medisch onderzocht. De vrouwen hebben beiden enkele kneuzingen opgelopen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.

Vechtpartij
Den Haag - Na afloop van het Melafestival op het Malieveld, zondagavond omstreeks 23.30 uur, kregen surveillerende agenten de melding dat er gevochten zou worden in de buurt van de poffertjeskraam. Ter plaatse troffen de agenten inderdaad een groep vechtende jongeren aan. Nadat de vechtpartij door de agenten beëindigd was, bleek een 20-jarige Hagenaar een opgezwollen oog te hebben. Een 18-jarige Hagenaar werd door hem aangewezen als de verdachte. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Een 37-jarige Haagse en een 23-jarige Hagenaar zijn zondagnacht 17 juni aangehouden omdat zij met drank op achter het stuur zaten. De vrouw reed omstreeks 01.55 uur op de Schokkerweg toen zij door agenten gecontroleerd werd. Zij blies bij de ademanalystest 455 ugl. Omdat de vrouw een beginnende bestuurder is, werd haar rijbewijs ingevorderd. Met een proces verbaal op zak en een rij-ontzegging van 6 uur mocht zij weer naar huis. De 23-jarige Hagenaar werd betrapt toen hij om 00.30 uur over de Zwolsestraat reed. Hij blies bij de ademanalystest 370 ugl. Met een rijverbod van 5 uur en een proces verbaal mocht ook hij weer naar huis.
De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vrouw slachtoffer van beroving: getuigen gezocht Den Haag Een 76-jarige vrouw raakte op zaterdag 16 juni omstreeks 15.00 uur gewond nadat zij was beroofd. Na de beroving gingen de daders er vandoor op een zwarte scooter. De vrouw stond op de Melis Stokelaan te wachten bij een verkeerslicht om over te steken. Op dat moment kwam er een donkerkleurige scooter aanrijden met twee jongens erop. Vervolgens trokken ze de tas van de schouder van deze bejaarde dame. Het slachtoffer viel op de grond en had een hoofdwond. De ambulance vervoerde haar naar het Leyenburg ziekenhuis. De passagier op de scooter rende na de beroving weg en gooide zijn helm en pet weg. Een automobilist raapte deze goederen vervolgens op. De politie verzoekt iedereen die informatie heeft over deze beroving contact op te nemen met de recherche van Bureau Beresteinlaan van Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met 0800-7000.

Teveel gedronken
Den Haag - Surveillerende agenten spraken zondag 17 juni omstreeks 21.30 uur op de Frits Diepenlaan een 54-jarige Rotterdammer aan omdat zij dachten dat hij onwel was geworden in zijn auto. Omdat hij sterk naar alcohol rook moest hij een blaastest ondergaan. Hij blies 1373 ugl. Ook kon de man geen geldig rijbewijs tonen. Zijn auto werd in beslag genomen. De man werd aangehouden en vervoerd naar het arrestantenhuis van Politie Haaglanden, omdat na controle bleek dat hij nog een onherroepelijk gevangenisstraf van 14 dagen moest uitzitten.
Den Haag Op zondag 17 juni omstreeks 22.40 uur hielden agenten op de Isingstraat een 39-jarige Haagse automobilist staande voor een alcohol controle. Bij ademanalyse blies de man 590 ugl. Na controle bleek dat de man met een ingevorderd rijbewijs reed. Hij kreeg een proces-verbaal.

Graffiti
Leidschendam Een 15-jarige Voorschotenaar werd op zondag 17 juni omstreeks 16.45 uur door een politieagent betrapt op het aanbrengen van teksten op een verkeersbord op de N14. De jongen was nog in het bezit van een viltstift. Hij werd aangehouden en verklaarde aan het politiebureau, dat hij regelmatig graffiti aanbrengt. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Tegenover het hol van de leeuw
Leidschendam Een 44-jarige Voorburgse automobiliste trachtte op zondag 17 juni om 16.10 uur haar rijvaardigheid te vergroten door, zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, een auto te besturen. De vrouw reed, onder aanwijzing van een 45-jarige Delftenaar, op het parkeerterrein van het Lavendel vlakbij het politiebureau. Agenten zagen vanuit het politiebureau, dat de rijstijl van de Voorburgse nogal te wensen overliet. De automobiliste werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Resten van hennepkwekerij aangetroffen
Leidschendam Een melding van een mogelijke inbraak in een woning aan de Plaspoelkade bracht de politie op zondag 17 juni omstreeks 00.30 uur bij een van hennepplanten ontdane kwekerij. Drie mannen die zich op het dak van de woning zouden bevinden werden niet meer aangetroffen. De politie trof in de woning wel enkele koolstoffilters, 16 assimilatielampen en transformatoren aan. Deze benodigdheden voor een hennepkwekerij zijn in beslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat er tevens illegaal stroom werd afgetapt. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

En we gaan nog niet haar huis
Rijswijk De manager van een hotel in Rijswijk belde 18 juni om 00.30 uur de politie omdat een aantal gasten de hotelbar niet wilden verlaten. De manager legde in aanwezigheid van de agenten nogmaals op niet mis verstane wijze uit dat de barruimte gesloten was, maar de mannen bleven weigeren weg te gaan. Daarop hielden de agenten de gehele groep (negen man 24-50 jaar uit verschillende woonplaatsen) aan.

Zonder verlichting en verzekering
De Lier Agenten zagen 18 juni om 00.15 uur een auto met een kapotte koplamp op de Lierweg rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 46-jarige Delftenaar, ook geen rijbewijs op zak had en dat de auto niet verzekerd was. De man kreeg een proces-verbaal.

Voetganger tegen scooter
Pijnacker Een 57-jarige hardloper uit Berkel en Rodenrijs maakte zondag 17 juni om 13.58 uur op de Katwijkerlaan een onverwachte zijstap. Hierdoor kwam hij in botsing met een voorbijkomende scooter met daarop een 33-jarige Delftse en 46-jarige Delftenaar. Zij vielen en moesten met de ambulance naar het ziekenhuis.