Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 17 juni

* CONTROLES EN TOEZICHT IN KADER ACTIE 'HELLEBAARD'

HELLEVOETSLUIS - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie van het district De Eilanden de actie 'Hellebaard' gehouden. Het ging om een integrale controle van de wijkpolitie Hellevoetsluis, samen met Verkeerspolitie, Parketpolitie en nog een aantal eenheden vanuit de politieorganisatie, alsmede de rijksbelastingdienst. De actie was met name gericht op toezicht en verkeer. Er werden in totaal door 1074 verkeersdeelnemers een blaastest afgelegd, 24 van hen hadden alcohol genuttigd. Een aantal teveel en kreeg daarom een proces-verbaal. Daarnaast scande het ANPR-voertuig 729 auto's en dat leverde 25 hits op. De belastingdienst legde beslag op een auto en nam er één in beslag. De politie heeft in het uitgaanscentrum drie mensen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en een aantal werden bekeurd voor wildplassen en openbare dronkenschap. Ten aanzien van verkeerszaken zijn er 67 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. geen gordel dragen, geen verlichting, onnodig claxonneren, negeren verkeerslichten en weigeren blaastest. Twee automobilisten reden terwijl ze een ontzegging hadden van de rijbevoegdheid. De unit Taxizaken van de Verkeerspolitie controleerde 16 taxi's en constateerde een aantal onregelmatigheden, hetgeen resulteerde in tien processen-verbaal. De actie startte omstreeks tien uur vrijdagavond en werd in de vroege zondagmorgenuren, 06.00 uur, afgesloten. De naam van de actie is ontleend aan het korps Hellebaardiers dat in de 17e eeuw ontstond. Deze zogenaamde stadssoldaten hadden taken in het handhaven van de openbare orde.


* OP HETERDAAD BETRAPT BIJ OPENLIJK GEWELD

Politiemensen van het district Noord hebben zondagmorgen vroeg, omstreeks kwart voor vijf, vier mannen aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Tijdens surveillance zag men op de kruising Schieweg - Walenburgerweg vier mannen lopen, die het nodig vonden om ter hoogte van pand 16 op de Schieweg twee fietsen om te trappen. Een paar liepen een portiek in en toen ze er uitkwamen gooiden ze kranten en andere papieren over straat. Vervolgens trapten ze nog een fiets. Het viertal, een 25-jarige man uit Utrecht, een 26-jarige uit Waddinxveen, een 25-jarige Rotterdammer en een 25-jarige uit Den Haag zijn aangehouden. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* ALCOHOLCONTROLE
Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van zaterdag op zondag alcoholcontroles gehouden op diverse plaatsen. Op de Prinsenlaan, Oostzeedijk, Prins Alexanderlaan en de Bosdreef legden in totaal 436 bestuurders een blaastest af. Tegen elf werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken, onder hen twee beginnende bestuurders. Eén rijbewijs werd ingevorderd.


* VERDACHTE OPENLIJKE GEWELDPLEGING
SCHIEDAM - Politiemensen van het district waterweg - Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige Schiedammer aangehouden. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Omstreeks kwart over twaalf was vanuit een groep jongeren met een flesje bier gegooid naar een medewerker van een horecagelegenheid. Na enig rondrijden in de omgeving zag men drie jongeren bij metrostation Parkzicht. Na een achtervolging te voet kon één van hen worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* VERDACHTEN TRAPPEN TEGEN SPIEGEL VAN AUTO

MAASSLUIS - Drie mannen, in de leeftijd van 17 tot 18 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen, zijn zondagmorgen vroeg aangehouden door politiemensen van het district Waterweg - Noord. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging. Om even na drie uur zagen de agenten dat het drietal op de Marnixkade tegen een spiegel van een personenauto schopten. Op de PC Hooftlaan zijn ze aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* KEUKENBRAND
VLAARDINGEN - Zaterdagavond ontstond er brand in een woning aan de Van Beethovensingel. Het ging om een keukenbrand die omstreeks halfacht uitbrak. De bewoner had een pannetje met melk op het gasstel gezet en was vervolgens op een bank in slaap gevallen. Hij werd wakker van de rook en verliet de woning en dat deden de buren ook. De bracnweer was er snel en het vuur was ook snel geblust. Omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. Niemand raakte gewond.

Uitgave zaterdag 16 juni

* VUURWAPENS GEVONDEN IN WONING, VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De recherche van het district Feijenoord - Ridderster heeft vrijdagmorgen vroeg een onderzoek in gesteld in een woning aan de Benedenstraat naar aanleiding van informatie over vuurwapens. Omstreeks vijf uur vrijdagmorgen werd er een instap gedaan in de woning door een arrestatieteam en zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Oud-Beijerland, een 40-jarige man uit Rotterdam, een 32-jarige man uit Bleiswijk en een 37-jarige vrouw uit Hellevoetsluis.
Bij de zoeking in de woning werden drie vuurwapens aangetroffen, alsmede luchtdrukwapens en verdovende middelen. De drie verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden van deze zaak.


* MAN DOOR GEWELD OM HET LEVEN GEBRACHT, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

De recherche van het district Zuid heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden. Zij worden verdacht kort daarvoor betrokken te zijn geweest bij het overlijden van een nog onbekende man in een woning aan de Pastoriedijk. Om even voor het middernachtelijk uur hoorden omwonenden gestommel in de betreffende woning aan de Pastoriedijk. De politie werd in kennisgesteld, die direct een onderzoek instelde. Binnen trof men een jongeman aan, die later, in en ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweek. In de nabijheid van de woning werden korte tijd later twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 25 jaar oud. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. Er is een rechercheteam met vijftien rechercheurs geformeerd om dit ernstige misdrijf volledig tot klaarheid te brengen.