Stadsdeel Amsterdam-Noord

Linda Brasz nieuwe stadsdeelsecretaris Amsterdam-Noord

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord heeft mevrouw Linda Brasz (45) met ingang van 1 september 2007 benoemd tot nieuwe stadsdeelsecretaris. Ze is tot 1 september werkzaam als Directeur van de Directie Juridische Zaken van de Bestuursdienst van de gemeente Amsterdam (BDA). De voorzitter van het stadsdeel, Rob Post noemt haar de manager met visie en lef die Noord nodig heeft. Ze neemt het stokje over van Lex Brans die als interim stadsdeelsecretaris optrad.

Het stadsdeel is verheugd over de benoeming van Brasz. Stadsdeelvoorzitter Rob Post: Zij is de manager met visie die ons stadsdeel nodig heeft. In Amsterdam-Noord gebeurt veel. Steeds meer bedrijven en culturele instellingen vestigen zich in Noord, bijvoorbeeld op de NDSM-werf, en op de IJ-oever wordt flink gebouwd. Alle ontwikkelingen doen een groot beroep op de stadsdeelorganisatie en op het bestuur en management. Linda Brasz wordt bovendien de hoogste vrouwelijke manager in Noord.

Achtergrond mevrouw Brasz

Mevrouw Brasz is een ervaren manager met een sterke uitstraling en visie. Na haar studie Rechten aan de Universiteit van Amsterdam werkte Linda Brasz eerst bij de Sociale Dienst en later bij de Directie Juridische Zaken van de Bestuursdienst (BDA). Hier klom zij op van afdelingshoofd tot directeur. Linda Brasz was een gemeentelijke interne kandidaat. Zij is in eerste instantie voor deze topfunctie geselecteerd door de mobiliteitscommissie van Management Ontwikkeling in Amsterdam.

Sonja van Galen
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349455/ 06-22427672