Gemeente Alkemade


Onkruidbestrijding gemeente Alkemade

12-06-2007

In de week van 18 juni 2007 begint de gemeente met de onkruidbestrijding op de trottoirs. Hiervoor wordt een selectieve onkruidbestrijdingsmethode gebruikt. Dat betekent dat er alleen wordt gespoten waar ook daadwerkelijk onkruid staat. Met behulp van een speciale spuitmond met sensoren wordt het onkruid opgespoord. Vervolgens spuit de machine alleen daar waar het echt nodig is. Twee keer per jaar worden de trottoirs op deze manier van onkruid ontdaan. Het onkruidbestrijdingsmiddel dat wordt gebruikt, is Roundup evolution. Dit is een middel dat biologisch afbreekbaar is. Het middel is veilig voor mens en dier.

Richtlijnen aangescherpt
Onlangs heeft de Commissie Toelating Bestrijdingsmiddelen (CTB) de regelgeving op het gebied van onkruidbeheer op verhardingen aangescherpt. Doel hiervan is onder meer om de verplaatsing van gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater te minimaliseren. De gemeente past de nieuwe richtlijnen toe en spuit voortaan niet meer rond straat- en trottoirkolken en bij een weersvoorspelling van veel regen.

Helpen
U kunt de gemeente voor zijn en zodoende helpen bij de besparing van onkruidbestrijdingsmiddelen. Als u uw stoep onkruidvrij maakt vóór maandag 18 juni a.s. dan wordt er bij u in ieder geval niet gespoten. Er wordt tenslotte alleen gespoten als er ook onkruid staat.

De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken. Voor meer informatie over onkruidbestrijding kunt u contact opnemen met de heer Bouwmeester van de afdeling Grondgebied, tel. (06) 20 60 58 92 of via het algemene e-mailadres van de gemeente.