Gemeente Drechterland

11-6-2007
Informatieavond reconstructie Dorpsweg Schellinkhout Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start in augustus met de reconstructie van een deel van de Dorpsweg Schellinkhout, van het Laantje tot de Zuiderdijk.

De weg wordt duurzaam veilig ingericht, krijgt een nieuwe asfaltlaag en wordt voorzien van een betere afwatering. Maandag 18 juni informeert het Hoogheemraadschap aanwonenden en andere belangstellenden over het project.

Het werk start met het verwijderen van de verharding en de berm en het aanbrengen van een nieuwe fundering. In de wegberm komt een rioolbuis die zorgt voor de afvoer van het regenwater. Vervolgens wordt de fundering voorzien van een zwarte asfaltlaag met aan weerszijden een rode fiets-suggestiestrook.
Daarnaast komen er nog enkele voorzieningen om de weg veiliger te maken zoals het aanpassen van enkele uitritten en de opstelplaats voor de bus. Verder komt er rood asfalt op de kruising bij het voormalige raadhuis.

Het werk start in de tweede helft van augustus. Tijdens het werk zal het verkeer worden omgeleid over de Zuiderdijk. Om een goede doorstroming te verkrijgen op de dijk wordt er tijdelijk éénrichtingsverkeer ingesteld. Verder komen er maatregelen om het parkeren voor recreanten van het recreatieterrein Uiterdijk te beperken.

Informatieavond
Mmaandag 18 juni organiseert het Hoogheemraadschap een informatieavond voor bewoners en andere belangstellenden in Dorpshuis âDe Drechtâ, Dorpsweg 109, Schellinkhout. De avond start om 20.00 uur
---