Gemeente Duiven


Basisschool Het Veer ontvangt wildcard Energy Survival
---

Vrijdag 25 mei heeft wethouder Kees van de Water op een feestelijke manier een wildcard overhandigd aan basisschool Het Veer. Met deze wildcard kan de school meedoen met de Gelderse halve finale van de Energy Survival (ES). De ES is een landelijk programma dat gericht is op duurzaam omgaan met energie. Het is bedoeld voor groepen 8 van de basisscholen. De halve finale van Gelderland is op 18 juni a.s. in Lathum/Rhederlaag. Hieraan doen ook scholen mee uit Nijmegen, Tiel, Apeldoorn en Ubbergen. De uiteindelijke finale vindt plaats in Noorwegen en wordt uitgezonden door de KRO.

foto Basisschool Het Veer ontvangt wildcard Energy Survival

foto Basisschool Het Veer ontvangt wildcard Energy Survival

De kinderen van groep 8 van Het Veer zijn afgelopen vrijdag "overvallen" door de wethouder en organisatiebureau XAPP. De groep heeft een geheime brief gekregen met daarin beschreven "de uitdaging"; de opdracht om gedurende die dag in hun schoolgebouw zoveel mogelijk energie te besparen en daarbij zoveel mogelijk mensen te betrekken op een ludieke manier.

Het Veer krijgt ook de leskist "Duurzaamheid" van het NME twee weken in bruikleen. De leskist bevat praktijkopdrachten over (duurzame) energie. Ter voorbereiding op de halve finale gaan de kinderen vrijdagochtend met XAPP ook het Energy Survival lied instuderen. Verder is er nog een kennisquiz gedaan en hebben de kinderen een supersnelle schoonmaakactie van de plantsoenen voor de school uitgevoerd.

Aan het eind van de dag bleek "de uitdaging" geslaagd: ten opzichte van het normale energieverbruik was vrijdag een besparing van bijna 50% bereikt! Dit resultaat nodigt uit om meer te gaan doen met energiebesparing, aldus de school.

Op dit moment zijn de leerlingen druk bezig met het digitale lespakket van de Energy Survival en met de leskist NME. Verder maken ze zelf een Energy rap die tijdens de halve finale op 18 juni ten gehore zal worden gebracht. Duiven volgt de ontwikkelingen van de school op de voet!