Gemeente 's-Hertogenbosch

21-03-2007
De gemeenteraad praat over veiligheid
De gemeenteraad heeft veiligheid benoemd tot één van de belangrijke onderwerpen. Daarom praat de raad op 18 juni a.s. uitgebreid over dit onderwerp. De gemeenteraad wil inwoners daar graag bij betrekken. Op 30 mei a.s. organiseert de raad in het Bestuurscentrum een publieksdebat Veiligheid. In dit debat zijn niet de politieke partijen aan het woord, maar kunnen inwoners hun zegje doen. Ook worden diverse betrokken instellingen en organisaties voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Bedoeling is dat de gemeenteraad in een eigen debat op 18 juni a.s. de inbreng van het publieksdebat betrekt en een aantal uitspraken doet die bepalend zijn voor het toekomstige veiligheidsbeleid in 's Hertogenbosch. De raad neemt hierover een definitief besluit op 26 juni.

Top 3
Omdat veiligheid een breed en veelomvattend onderwerp is, wil de raad graag weten waar accenten zou moeten liggen en over welk specifiek veiligheidsonderwerp inwoners tijdens het publieksdebat willen praten. De raad heeft een overzicht gemaakt van allerlei onderwerpen die te maken hebben met veiligheid. Inwoners kunnen tot 28 maart a.s. via een bon op de gemeentepagina in de Bossche Omroep en via de website van de gemeenteraad (www.s-hertogenbosch.nl/gemeenteraad) hun top drie kenbaar maken. Tijdens het publieksdebat Veiligheid staan de meest gekozen onderwerpen centraal.
Verder is de raad op zoek naar allerlei goede voorbeelden en initiatieven op het gebied van veiligheid. Inwoners die er een kennen, kunnen dit melden aan de raad via
mailto:beleidsdebatten@s-hertogenbosch.nl of sturen naar de gemeente (zonder postzegel), t.a.v. Griffie, Antwoordnummer 31, 5200 WB `s-Hertogenbosch.

Beleidsdebatten
In het vastgestelde werkplan van de raad zijn vier beleidsdebatten benoemd over de volgende thema's: bereikbaarheid, veiligheid, volkshuisvesting en armoede. Het doel is te komen tot kaderstellende uitspraken over het betreffende onderwerp, die als richting aan het college worden meegegeven. Het is vervolgens aan het college deze uitspraken te verwerken in een raadsvoorstel, de begroting of de voorjaarsnota. De beleidsdebatten worden voorbereid door apart door de raad ingestelde commissies.