Politie Haaglanden

Persberichten 17 juni

Haaglanden, 17-06-2007

Opzeggen verzekering pakt anders uit
Den Haag - Een 46-jarige Hagenaar maakte 15 juni om 13.30 uur amok bij een bankfiliaal op de Bezuidenhoutseweg. Hij wilde een verzekering opzeggen, maar de man begreep niet dat dit niet mogelijk was zonder legitimatiebewijs. Agenten werden erbij geroepen om de man te kalmeren. Na controle van de persoonsgegevens van de man bleek dat hij nog zeventien boetes of 123 dagen gevangenisstraf open had staan. De agenten hielden de man aan.

Zo gaat het niet lukken
Den Haag -Camerabeelden lieten 15 juni om 12.30 uur een man zien die aan het bedelen was rondom Hollands Spoor. Agenten spraken de man aan en de 55-jarige Hagenaar vertelde dat zijn elektriciteit was afgesloten omdat hij nog een rekening van ¤1.298 open had staan bij het energiebedrijf. Hij wilde op deze manier het benodigde bedrag bijeen sprokkelen. Het liep niet hard, de man had tot nu toe ¤1,- opgehaald. De agenten legde de man uit dat bedelen niet toegestaan is en dat hij toch echt op een andere manier en eerlijke manier aan het geld moet zien te komen.

Aanrijding voor rood stoplicht
Den Haag - Een 42-jarige Haagse reed 15 juni om 09.25 uur achterop een auto die stilstond voor rood licht op de kruising Javastraat- Alexanderstraat. In verband met mogelijk nekletsel knipte de brandweer de auto open om één inzittende, een 48-jarige Zoetermeerse, rechtstandig uit het voertuig te bevrijden. De ambulance vervoerde haar samen met een andere inzittende naar het ziekenhuis. Na onderzoek mochten zij allebei het ziekenhuis dezelfde dag nog verlaten.

Man gewond door steekpartij
Den Haag - De politie kreeg 16 juni om 04.00 uur melding van een steekpartij op de Erasmusweg. In een portiek vonden zij een 24-jarige Hagenaar in een plas bloed. Al snel werd duidelijk dat de oorzaak van de steekpartij in de relationele sfeer lag en hielden ze een 19-jarige Haagse aan als verdachte. De politie onderzoekt de precieze toedracht.

Banendag politie groot succes
Den Haag - De banendag van de politie was zaterdag 16 juni een groot succes. Meer dan 1200 belangstellenden kwamen langs om te 'speeddaten' met (wijk)agenten, rechercheurs en vrijwilligers. Ook waren er verschillende demonstraties te bekijken en konden ze informatie inwinnen over solliciteren bij de politie. Politie Haaglanden en Politie Hollands Midden zijn op zoek naar 300 politiemedewerkers, allround-politiemedewerkers, politiekundige bachelors, recherchekundigen en vrijwilligers.

Politieauto betrokken bij aanrijding
Den Haag - Een opvallende politieauto reed 17 juni om 00.30 uur op de Badhuisstraat op weg naar een melding van een inbraak. Ter hoogte van de Brusselselaan sloeg de auto linksaf en kwam daarbij in botsing met een taxi. De twee inzittende agenten zijn allebei met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis vervoerd. Zij mochten na behandeling weer naar huis. De bestuurder van de taxi kwam met de schrik vrij. In het kader van objectiviteit onderzoekt de verkeersongevallendienst van politiekorps Hollands Midden het ongeval.

Wit-Rus heeft een aantal borrels teveel op
Den Haag - Agenten zagen 17 juni om 00.45 uur op de Goeverneurlaan een auto zonder licht rijden. Zij hielden de auto staande en bemerkten een sterke alcohollucht bij de bestuurder. De 32-jarige man uit Wit-Rusland moest een blaastest afleggen, met als resultaat 705 ugl. De agenten hielden de man aan. Aangezien hij maar voor een korte periode in Nederland verblijft, moest hij de boete direct betalen. Na overleg met de officier van justitie werd die vastgesteld op ¤840,- De alcoholgrens ligt in het verkeer op 220 ugl. (=0,5 promille).

Dronkelap tegen de lamp
Leidschendam/Voorburg - Politieagenten hoorden 16 juni om 09.15 uur van collega's dat de rijstijl van een automobilist die hun richting opkwam, het vermoeden van overmatig alcoholgebruik deed rijzen. Op de Noordelijke Randweg hielden ze de auto staande en lieten de bestuurder een blaastest afleggen. De 39-jarige bestuurder uit Rotterdam blies 690 ugl. De grens voor gebruik van alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Het resultaat van de test leidde tot de aanhouding van de Rotterdammer, een proces-verbaal en de invordering van zijn rijbewijs.

Man slaat ex-vriendin
Rijswijk - Een 49-jarige Rijswijkse belde 16 juni om 03.05 uur de politie dat haar ex haar in haar woning mishandeld had. Alhoewel de relatie al lagere tijd verbroken was, had de 45-jarige man uit Rijswijk nog wel de sleutels van haar huis. De vrouw was toen zij thuiskwam dan ook zeer onaangenaam verrast dat zij haar ex in haar huiskamer aantrof. Hij was dronken en toen ze hem vroeg wat hij daar deed begon hij haar te schoppen en slaan. De vrouw kon ontkomen uit de woning en belde de politie. De agenten die de woning betraden vonden de man slapend in bed. Ze hielden hem aan en namen hem mee naar het bureau.

Ruzie over gestolen fiets
Rijswijk - Een ruzie over een diefstal van een fiets liep 15 juni om 13.30 uur op het Waldhoornplein uit de hand. Twee jongens, 13 en 14 jaar uit Rijswijk en Den Haag, zouden twee weken geleden een fiets gestolen hebben van drie jongens (13 en 14 jaar uit Valkenburg en Den Haag). Hierover ontstond ruzie en de twee jongens sloegen en bedreigden de drie en liepen weg. Aan de hand van een signalement konden agenten ze even later aanhouden en meenemen naar het bureau.

Te veel op en cocaïne op zak
Honselersdijk - Agenten hoorden tijdens een controle op de Pijnacker Hoordijklaan een auto met piepende banden wegrijden. Ze hielden die auto staande en lieten de 27-jarige bestuurder uit Poeldijk blazen. Het resultaat van de test was 480 ugl. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille) De man werd aangehouden en op het politiebureau kwam ook een verpakking cocaïne uit zijn spullen tevoorschijn. Hij kreeg een proces-verbaal.

'Feest' in Honselersdijk
Honselersdijk - Bij een dorpsfeest in Honselersdijk ontstond 17 juni om 00.10 uur een vechtpartij op de Dijkstraat. Surveillerende agenten troffen daar twee bebloede jongens (16 en 18 jaar uit Hondselersdijk) die zeiden net geslagen te zijn. Op aanwijzen van hen hielden de agenten even later een 15-jarige jongen uit Kwintsheul als verdachte aan. Tijdens de aanhouding ontstonden er schermutselingen tussen verschillende groepen jongeren. Zij werden door tussenkomst van agenten, buurtpreventie en beveiliging uit elkaar gehouden. Eén aanhouding volgde toen een 15-jarige jongen uit Honselersdijk meerdere malen niet luisterde naar de aanwijzingen van agenten dat hij weg moet gaan uit de Dijkstraat.

Vader mishandelt dochter (9)
Delft - Politieagenten reageerden 15 juni om 12.50 op een melding van kindermishandeling. Vader, een 46-jarige Delftenaar, had zijn dochter op haar neus en rug geslagen omdat ze een paar minuten te laat uit school was gekomen. De agenten brachten het meisje naar het ziekenhuis voor controle, waar gelukkig bleek dat haar neus niet gebroken was. Hierna stelde de politie het Crisis Interventie Team van het Algemeen Meldpunt Kindermishandeling op de hoogte. Zij waren al bekend met dit gezin en in gezamenlijkheid werd besloten het meisje en haar zusje op een veilig adres onder te brengen. De officier van justitie gaf toestemming voor aanhouding van de vader, die tijdens verhoor vertelde dat hij en zijn vrouw met regelmaat hun dochters slaan en schoppen als ze niet luisteren. De man zit nog vast.

Vooruitlopend op de bruiloft
Delft - Agenten betrapten16 juni om 02.50 uur een 24-jarige Delftenaar met een slok te veel op achter het stuur. De man blies 540 ugl., waar de ondergrens voor alcohol in het verkeer op 220 ugl. (=0,5 promille) ligt. De man verklaarde wat te zijn gaan drinken samen met zijn broer, omdat zijn broer die dag ging trouwen.

Voor de eerste keer uit
Delft - Twee 15-jarige jongens uit Den Haag en Rijswijk mochten van hun ouders op 16 juni voor het eerst met vrienden uit. Bij die gelegenheid registreerden camera's hen om 05.50 uur op het Centraal Station toen zij tegen geparkeerde fietsen aantrapten. Agenten hielden de twee even later in het tunneltje aan en brachten hun ouders op de hoogte van het gedrag van hun zoons. De jongens verklaarden te zijn uitgedaagd.

31 pillen en cocaïne op zak
Zoetermeer - De beveiliging van een discotheek zag 17 juni om 00.45 uur een 15-jarige jongen uit Zoetermeer verdacht een zakje wegstoppen in zijn broek. Zij namen dit pakje direct in beslag, hielden de jongen vast en belden de politie. Agenten hielden de jongen aan en uit zijn zakken kwamen 31 pilletjes en 3 ponypacks met cocaïne. De jongen kreeg een proces-verbaal

Onder invloed in Zoetermeer
Zoetermeer - In de nacht van 16 op 17 juni zijn vier bestuurders betrapt met een te hoog alcoholpromillage om aan het verkeer deel te nemen. Een 23-jarige Hagenaar moest om 04.20 uur met een boete op zak en lopend naast zijn scooter verder na een blaastest. Een 58-jarige man uit Voorschoten kreeg na een blaastest een rijverbod. Omstanders zagen hem om 12.30 uur al een uur op de Molenstraat in zijn auto zitten en waren bang dat hij zou gaan rijden. Een 37-jarige automobilist moest om 01.25 uur zijn auto laten staan op de Heijermanshove én zijn rijbewijs inleveren omdat hij 575 ugl. blies. Alcohol in het verkeer is geen overtreding, maar een misdrijf. De ondergrens ligt op 220 ugl. Voor beginnende bestuurders ligt de grens lager, op 88 ugl. Een beginnend bestuurder uit Den Haag kwam om 05.15 uur hiermee in aanraking op de Australiëweg. Hij blies 535 ugl. en moest zijn rijbewijs inleveren.