Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 13 juni 2007

Bert Koenders geeft een eerste impressie over zijn plannen voor de millenniumdoelen

Conferentie Politiek 2015, 16 juni 2007

De eerste honderd dagen van het kabinet zitten erop. Tijd om de balans op te maken. Eén van de prioriteiten van het regeerakkoord is "Project 2015: de millenniumdoelen dichterbij." De millenniumdoelen zijn niet alleen van de regering, maar ook van de burgers zelf. Daarom organiseert NCDO, in samenwerking met de buitenlandstichtingen van politieke partijen, de conferentie Politiek 2015. Tijdens deze dag informeert de minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Bert Koenders, de politieke achterban over de plannen van het kabinet om de achterstand ten opzichte van de millenniumdoelen in te halen. Het dagvoorzitterschap is in handen van Ferry Mingelen.

Unieke samenwerking
De conferentie is uniek, omdat politieke stichtingen voor het eerst hun krachten gebundeld hebben en een gezamenlijke activiteit organiseren om hun achterban te bereiken. Leden van politieke partijen krijgen op deze dag de gelegenheid in gesprek te gaan met de woordvoerders ontwikkelingssamenwerking van de Tweede Kamerfracties en andere experts. Zo komt ook Jan Vandemoortele van de United Nations Development Programme een lezing geven over de stand van zaken met betrekking tot de millenniumdoelen. Tijdens het middagprogramma organiseren de politieke stichtingen workshops over diverse thema's rondom de millenniumdoelen, zoals Europa, de rol van vrouwen, sport en de millenniumdoelen in post-conflictlanden. De conferentie vindt plaats op 16 juni van 09.30 uur tot 16.30 uur in Felix Meritis in Amsterdam. Voor een overzicht van het programma kunt u kijken op www.politiek2015.nl.

De conferentie Politiek 2015 is een gezamenlijk initiatief van NCDO, de Eduardo Frei stichting, de Evert Vermeer stichting, Stichting Duurzame Solidariteit en het internationale programma van de VVD, CU en D66. NCDO streeft naar een grotere betrokkenheid van de Nederlandse bevolking bij internationale samenwerking en de realisering van de millenniumdoelen. NCDO doet dat door middel van campagnes, debatten, onderwijsactiviteiten, exposities, mediaproducties en culturele projecten. NCDO ondersteunt daarnaast mensen en organisaties in Nederland die zich inzetten voor de verbetering van de positie van mensen in ontwikkelingslanden. Dat doet zij door het leveren van advies en geld en door het bevorderen van samenwerking.

_______________________________