LTO Noord

Persbericht: Boeren en tuinders zetten deur open in 9e Week van het Platteland

Wie wil genieten van het landelijke gebied en zelf wil meemaken hoe het er vandaag aan toe gaat in de land- en tuinbouw, krijgt hiertoe volop de gelegenheid tijdens de negende editie van De Week van het Platteland. Van 15 tot en met 18 juni a.s. openen honderden boeren en tuinders de deuren van hun bedrijven.
Of het nu gaat om koeien, bloemen, groenten en fruit of bollen, varkens en graan, het valt allemaal te zien zowel grote als kleine bedrijven. Daartussen zitten ook biologische bedrijven, zorgboerderijen, streekbedrijven met huisverkoop enzovoorts. De Week is een coproductie van LTO Noord en de Stichting Vrienden van het Platteland.
Bezoekers kunnen zelf bekijken hoe nieuwe technologische ontwikkelingen het werk op de boerderij hebben veranderd, hoe de dieren worden verzorgd en de producten worden geteeld. En hoe de boeren het grootste deel van het Nederlandse landschap beheren en onderhouden. Beide organisaties willen met deze en soortgelijke activiteiten bereiken dat er een blijvende betrokkenheid ontstaat tussen burgers en platteland.
Van 15 tot en met 18 juni a.s. worden in tien verschillende regio's in ons land, waaronder De Haarlemmermeerpolder, speciale streekevenementen gehouden met aantrekkelijke boerenfietsroutes. Deze leiden de bezoekers door het mooie cultuurlandschap met interessante bedrijven en tal van bijzondere activiteiten. Zo staan tijdens het streekevenement in de Haarlemmermeerpolder onder meer op het programma een uitbuikwandeling, een workshop koeschilderen, een streekmarkt, schapen scheren, een roofvogeldemonstratie en nog veel meer.
Een volledig overzicht van alle activiteiten in de Haarlemmermeer is in de bijlage bijgevoegd. Kijk op www.weekvanhetplatteland.nl voor alle ruim driehonderd activiteiten en adressen in heel Nederland én voor een overzicht van de routes en adressen van de streekevenementen.
Noot voor de reactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Peter van der Hoeven LTO Noord tel 023-5162313 of 06-13918074 of met de regionale contactpersonen die vermeld staan bij de desbetreffende activiteit (zie bijlage)
De Week van het Platteland wordt georganiseerd door Vrienden van het Platteland en de Land-en Tuinbouw organisaties in samenwerking met Biologica en het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg.
'Ontdek je band met het platteland' is een uitnodiging voor iedereen om in de Week van het Platteland (opnieuw) te ontdekken wat het platteland voor hen betekent. Doel is dat burgers en boeren elkaar ontmoeten op het boerenerf en ervaren dat de toekomst van het platteland een gedeelde verantwoordelijkheid is. Meer info over de boerenfietsroutes en open dagen www.weekvanhetplatteland.nl Meer info over biologische boeren en tuinders: www.biologica.nl. Meer info over zorgboerderijen: www.landbouwzorg.nl.
Service voor de pers
Op www.vriendenvanhetplatteland.nl/pers vindt u materiaal dat u voor uw publicaties kunt gebruiken:
Per streek:
persbericht
routekaarten (pdf)
routefolders (pdf)
foto's. Te downloaden in hoge resolutie. Eenmalig gebruik is toegestaan en naamsvermelding is verplicht.
redactionele achtergrondartikelen (pdf) uit het magazine Platteland. Bronvermelding is verplicht.
Algemeen:
persbericht
logo Vrienden van het Platteland
logo Ontdek je band met het Platteland

Vrijdag 16 juni 2006