Voor onmiddellijke publicatie 15 juni 2007

Palamon Capital Partners investeert in de D&D Media Group

Palamon Capital Partners ( Palamon ), een van Europa s toonaangevende private equity
ondernemingen in het middensegment, heeft een belang genomen in D&D Media Group ("D&D"), een van de leidende onafhankelijke audiovisuele productiebedrijven in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.
De transactie bestaat uit de overname van een 30% belang van KBC Private Equity en een belang van de oprichters van D&D, Marc Dullaert en Paul Dumas. Zij behouden een aanmerkelijk belang in het bedrijf.
D&D is een onafhankelijke onderneming voor audiovisuele producties en is gespecialiseerd in drama, entertainment en factual entertainment voor televisie en nieuwe media. Het bedrijf is een van de grootste spelers in haar sector in België en Nederland en heeft sterke nicheposities in Duitsland en Frankrijk. In 2007 worden de activiteiten uitgebreid naar Scandinavië. Dit vormt de basis voor een ambitieuze pan-Europese groeistrategie door
overnames en autonome groei.
Daan Knottenbelt, partner van Palamon Capital Partners, vertelt meer over de sector: De wetenschappelijke aanpak van Palamon stelde ons in staat om een aantal fundamentele veranderingen binnen de mediasector te identificeren die content-producenten aanzienlijke mogelijkheden biedt tot het creëren van toegevoegde waarde. Door haar leidende positie in door adverteerders gesponsorde content en haar snel groeiende rol in interactieve entertainmentformules is D&D een bedrijf dat bij uitstek kan profiteren van deze markttrends.
Fabio Massimo Giuseppetti, eveneens partner van Palamon Capital Partners, over de investering: Het doet ons bijzonder veel genoegen om te investeren in D&D, een bedrijf met een indrukwekkende staat van dienst, een unieke marktpositie en een directie van zeer hoog niveau. We kijken er naar uit het management van D&D te ondersteunen bij het opbouwen van een toonaangevend pan-Europees productiebedrijf in multimedia, zowel door autonome groei als door acquisities."
Marc Dullaert, medeoprichter en CEO van D&D, zei het volgende: Ik ben verheugd in Palamon een investeerder te hebben gevonden die onze visie ondersteunt en dezelfde
ondernemingsgeest heeft. Mijn partner Paul Dumas en ik zijn ervan overtuigd dat de pan-

Europese aanpak van Palamon, in combinatie met de indrukwekkende staat van dienst in het opbouwen van leidende bedrijven, onze uitbreidingsplannen binnen Europa aanmerkelijk kan versnellen.
Dit is de achtste investering van Palamon in haar tweede fonds, Palamon European Equity II, L.P., dat in 2006 is opgericht, met gecommitteerde fondsen ten bedrage van 670 miljoen. Met deze acquisitie is 40% van het fonds gecommitteerd.


- Einde -