Ingezonden persbericht


Persbericht

De VVD vraagt ook voor kleine bedrijventerreinen aandacht!

De provincie gaat gemeenten ook ondersteunen bij het opknappen van kleine bedrijfsterreinen. Dat is het resultaat van een motie van de Gelderse VVD. Gemeenten krijgen daarmee meer slagkracht om ook kleine bedrijventerreinen netter te maken.

De gemeenten krijgen steun vanuit de provinciale regeling herstructurering bedrijventerreinen. Eerder kregen gemeenten voor terreinen van kleiner dan 5 hectare geen provinciale steun bij het moderniseren en opknappen van die terreinen.

De VVD wil graag dat gemeenten ook voor kleine bedrijventerreinen steun krijgen. Zo kunnen ze de terreinen waar leegstand en verpaupering kunnen voorkomen, beter moderniseren.

De VVD vroeg daarom via een motie aandacht voor dit probleem. Op 13 juni is door de verantwoordelijk gedeputeerde nu definitief toegezegd dat de minimale grens uit de regeling wordt gehaald.

Gemeenten kunnen straks dus ook voor ook kleine terreinen aanspraak maken op de regeling. Vooral in de Achterhoek en omgeving hadden diverse gemeenten -zoals de gemeente Aalten - al gevraagd om verruiming van deze regeling.


---