Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Teamrolmodel nu ook beschikbaar via Internet
Belbin lanceert e-Interplace

Koog aan de Zaan, 15 juni 2007

Gisteren lanceerde dr. Meredith Belbin e-Interplace, de online versie van Interplace. Interplace is ontwikkeld vanuit het Belbin Teamrolmodel. Het is een managementinstrument waarin ruim dertig jaar ervaring in het werken met en begeleiden van teams is verwerkt. e-Interplace vergroot het gebruiksgemak, is overal toegankelijk voor alle deelnemers en is te vinden op www.interplace.nl.

Het Teamrolmodel van Belbin
Dr. Meredith Belbin introduceerde het begrip 'Teamrol' begin jaren zeventig. Hij deed op de Universiteit van Cambridge onderzoek naar de psychologische factoren die van invloed zijn op het succes van teams. Centrale vraag is waarom sommige teams met getalenteerde mensen falen, terwijl teams met veel minder kwaliteiten wél succes hebben. Het onderzoek van Belbin leidde tot de theorie over teamrolmanagement. Om van het model goede analyses en rapporten te kunnen maken, ontwikkelde Belbin het softwareprogramma Interplace. Deze managamenttool levert aan afnemers informatie over hoe mensen zich tot elkaar en tot hun werkzaamheden verhouden.

De voordelen van e-Interplace ten opzichte van de Interplace cd-rom:
- Vanuit elke locatie kan de gebruiker via internet toegang krijgen tot persoonlijke

e-Interplace-account. e-Interplace is niet gebonden aan een specifieke computer waar het programma op staat.
- Deelnemers vullen de vragenlijsten rechtstreeks in op de computer. Dit voorkomt foutief overgenomen antwoorden van papier naar computer.
- De door de afnemer (bijvoorbeeld de leidinggevende of HRM-manager) gekozen kandidaten ontvangen per email een eigen unieke toegangscode en vullen de vragenlijsten online in. De gewenste rapporten belanden automatisch in de emailbox van de afnemer én blijven bewaard in diens persoonlijke e-Interplace-account.
- De e-Interplacegebruiker beschikt steeds over de meest recente updates.
- De gebruiker kan direct aan de slag, doordat er gewerkt wordt met een

'kredietpunten'-systeem, een soort strippenkaart.

Voor veel gebruikers van Interplace levert e-Interplace meer gebruiksgemak op. Inmiddels wordt de reguliere Interplace-software wereldwijd gebruikt in 27 landen en is vertaald in 17 verschillende talen.

----------------------------------***----------------------------------------



Ingezonden persbericht