Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Annexum ontwikkelt gedragscode voor haar beleggers

Amsterdam - juni 2007 - Annexum, specialist in het structureren en plaatsen van vastgoed beleggingsproducten voor de particuliere en institutionele markt, heeft besloten een eigen gedragscode te ontwikkelen voor haar beleggers. Deze gedragscode beoogt normen vast te leggen die aanbieders van besloten, niet beursgenoteerde vastgoedfondsen in acht dienen te nemen. De AFM en de politiek hebben de vastgoedsector verzocht om voor 1 juli 2007 met een gezamenlijke gedragscode te komen. Dit is tot op heden niet gelukt. Vandaar dat Annexum heeft besloten nu met een eigen gedragscode te komen. Wel benadrukt Annexum alle initiatieven te ondersteunen die zullen leiden tot een sectorbrede gedragscode voor alle aanbieders van besloten, niet beursgenoteerde vastgoedfondsen.

Zowel binnen de vastgoedbranche als bij beleggers bestaat steeds meer behoefte aan transparante, toegankelijke en relevante informatie over aangeboden beleggingsproducten. Een duidelijke gedragscode is hiervoor noodzakelijk. Deze gedragscode geeft aan welke normen en waarden de aanbieders bij hun functioneren in acht dienen te nemen. Daarnaast bevordert dit de transparantie in de communicatie met 'potentiële' beleggers.

Annexum is mede initiatiefnemer van de oprichting van de Stichting Transparantie Vastgoedfondsen (STV). STV heeft de afgelopen maanden getracht samen met VVF, VVP en Vastgoedbelang een dergelijke, gezamenlijke gedragscode te ontwikkelen.

Annexum heeft in de afgelopen jaren meerdere vastgoedbeleggingen geplaatst, zoals onder meer Vastgoed MECC C.V. in Maastricht, De Planeet C.V. in Utrecht en recentelijk Saffierveste C.V. Momenteel wordt The Globe Den Haag C.V. geplaatst. Tevens verzorgt Annexum het management, beheer en plaatsing van het Vastgoed Fundament Fonds N.V.

De tekst van deze gedragscode van de Annexum Groep is als bijlage toegevoegd en wordt gepubliceerd op de website. (opvragen bij afzender)