Gemeente Arnhem

Openluchtbioscoop verplaatst vanwege weersverwachting (13-06-07)

De geplande openluchtbioscoop op vrijdag 15 en zaterdag 16 juni wordt met een week verschoven. Reden daarvoor is de weersverwachting voor Arnhem voor komend weekend, die niet veel goeds voorspelt. Filmliefhebbers kunnen nu terecht op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni voor deze bijzondere filmhappening. Het tijdstip blijft ongewijzigd: vanaf 22.00 uur op beide avonden. Ook de toegang is weer gratis! Locatie: voor het terras van Café Brasserie Dudok aan de Koningstraat / J.D. Meijerplaats.

Voetballende shaolinmonniken, een duivelse hoofdredactrice en een kerk als monumentaal filmdoek. Terwijl Arnhem Mode Biënnale in volle gang is en het UEFA EK Onder 21 de finale nadert, staat op 22 en 23 juni het plein (de J.D. Meijerplaats) bij Café Brasserie Dudok in het teken van voetbal, fashion en film.
Op vrijdag 22 juni is daarop Shaolin soccer te zien. Een hilarische voetbalfilm waarin shaolinmonniken (Chinese Boeddhistische monniken) met een spectaculaire combinatie van voetbal en kungfu proberen de supercup te winnen.
Zaterdag 23 juni wordt The devil wears Prada vertoond, met Meryl Streep als de vileine hoofdredactrice van een toonaangevend modeblad, die als een duivelin over haar personeel heerst. Aanvangstijd van beide filmvoorstellingen is 22.00 uur. Dankzij een unieke samenwerking van Arnhem Mode Biënnale, Dudok, Gemeente Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem vormt het terras van Dudok twee avonden lang een sfeervolle openluchtbioscoop. Met zomerse hapjes en drankjes onder handbereik kan het publiek kijken naar films op een groot scherm dat tegen de zijkant van de Eusebiuskerk is geplaatst.