Wageningen Universiteit

Open dagen
Congressen en symposia
Cursussen
Promoties & Oraties

15 jun 2007 13:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Technotron (gebouw 118), Bornsesteeg 59, Wageningen
Organisatie: Leerstoelgroep Agrarische Bedrijfstechnologie en opleiding Agrotechnologie, Wageningen Universiteit

De laatste stand van zaken in de high tech landbouwtechniek wordt op 15 juni gepresenteerd met een internationale veldrobotwedstrijd in Wageningen. Tijdens het Field Robot Event strijden teams van universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijven voor de 5e keer met elkaar om wie de slimste robot heeft gebouwd. Er zullen teams uit o.a. Japan, Maleisië, Finland en Duitland deelnemen. Studententeams en een team middelbare scholieren zullen laten zien dat niet alleen de duurste robots goed presteren.

Naast het traditionele element waarbij de robots autonoom door de gewasrijen (extra moeilijk door gaten in de rij) moeten navigeren, moeten de robots zelfstandig onkruid (in de vorm van gele golfballen) in het gewas opsporen en daarna een onkruidbestrijdende actie naar eigen keuze ondernemen. Dit belooft een interessante aanblik op te leveren! Verder zal elk team met hun robot een creatieve actie naar eigen keuze laten zien tijdens de Freestyle demonstratie. Tijdens het Event worden ook andere robots met landbouwtoepassingen gedemonstreerd.

Robot Iedereen is welkom om het Field Robot Event te bezoeken. Toegang gratis. Uitgebreide informatie en precieze locatie zijn te vinden op www.fieldrobot.com.

Meer over dit onderwerp
Informatie en aanmelding Field Robot Event 2007 Contact
Ellen de Jong
Tel. 0317 483321/ 484194
info@fieldrobot.nl