Beeldconcert 'Shakespearience' op Oerol van Hanneke de Jong


TERSCHELLING, 20070611 -- Singer/songwriter, beeldend kunstenaar en performer Hanneke de Jong brengt onder de titel 'Shakespearience' een ongebruikelijk en intiem beeldconcert tijdens het Oerol festival van 15 t/m 24 juni a.s.

Hanneke de Jong bundelt voor het eerst haar talenten tot multidisciplinair beeldconcert. Aan de basis staan originele sonnetten en theaterteksten van Shakespeare. Veelvuldig bewerkt, is er nog veel schoonheid in de teksten te ontdekken. In decorachtige installaties en met diverse beeldende middelen zingt zij verschillende personages, elk met hun eigen verhaal, zoals het lied van Ariel, Prospero, Othello en anderen.

Met nadruk op de mooie teksten en inventieve rijmschema's, sluiten decor en beeldmateriaal aan op de songs. Zij zet video in om het verhalende en sferische karakter van de songs kracht bij te zetten, wat aansluit bij de veelvuldig gebruikte mystieke thema's van Shakespeare. "Ik hoop hiermee het publiek voor zijn mooie taal warm te krijgen en de 300 jaar bevroren personages op eigen wijze een nieuw gezicht te geven," aldus Hanneke de Jong,

Terschelling als decor en inspiratie
Het eiland leent zich prachtig als decor voor de thema's: personages met bovennatuurlijke kracht, verbondenheid met natuur, seizoenen en elementen. De natuurrijke omgeving van het eiland, de wind en de zee scheppen een mystificerende rol rondom de verhalen. Een van de concerten speelt op een eiland en de zee neemt daarin een belangrijke rol in. Het filmmateriaal is dan ook op Terschelling opgenomen.

Intieme sfeer
De songs zijn overwegend luisterliedjes, gezongen verhalen, en gaan direct naar het publiek. De locatie is de deel van een boerderij. Haar persoonlijke interesse in Shakespeare's werk is gewekt n.a.v. de muziektheatervoorstelling `Othello' van theatergroep `De Wetten van Kepler', Den Bosch, waarbij zij zowel als actrice als songwriter betrokken is.

De bemanning bestaat uit: Hanneke de Jong -singer/songwriter, beeldend kunstenaar en performer, Dirk Peter Köelsch - muziek en Jonas de Witte - video. In september verschijnt er een cd van de 'Shakespearience songs'.

Voor meer informatie en foto's: bel 06-44 34 34 71 (Hanneke de Jong) of 0341-431035.
Mail: hanneke@dutch.nl.
Zie ook: www.hannekedejong.nl, www.myspace.com/hannekedejong en www.arnhemsemeisjes.nl