Politiebond ACP

15 juni 2007

ACP: 'In de nieuwe cao 200 (netto) er bij'

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten

De ACP eist voor alle werknemers bij de politie een salarisverhoging van 200, - per maand

Tijdens de Algemene Vergadering van de vakbond, die op 15 juni in Amersfoort is gehouden, hebben de leden zich uitgesproken over een aantal zaken die volgens hen in de cao van 2008 e.v. moeten worden opgenomen. Veel van deze zaken worden momenteel verder voorbereid voor de onderhandelingen met minister Ter Horst. Wat er tijdens de Algemene Vergadering uitsprong was dat het gevoel hebben dat er voor hun werk een gebrek aan waardering bestaat.

Tijdens de vergadering bleek dat er onder de leden de noodzaak bestaat om het salaris met dit bedrag te verhogen. Veel politiemensen hebben de afgelopen jaren ervaren dat zij in hun werk onvoldoende (financieel) worden gewaardeerd. Bij heel veel politiemensen is de overtuiging sterk aanwezig dat de toegenomen werkdruk en de ervaren risicos de afgelopen jaren steeds minder in relatie staan tot de hoogte van het salaris in de politiesector. De nu voorgestelde structurele loonsverhoging van 200 per maand moet volgens de ACP dan ook gelden voor alle werknemers bij de Nederlandse politie, van hoog tot laag. Deze looneis staat los van andere vergoedingen die worden betaald, bijvoorbeeld voor het werken op onregelmatige tijden.

Met deze loonsverhoging wordt recht gedaan aan de zwaarte van het beroep en de inzet van alle werknemers bij de Nederlandse politie om een bijdrage te leveren aan een veilige samenleving. Het Kabinet heeft terecht aan veiligheid een hoge prioriteit toegekend. Maar veiligheid heeft zijn prijs! Een grotere waardering en hoger salaris voor de mensen die daar dag en nacht aan werken komt daar in onze ogen aan tegemoet. Collegas die ons nu mailen dat zij (afhankelijk van hun rang en werkzaamheden) per maand een netto salaris hebben van 1400 tot 1600 kunnen de 200 euro extra goed gebruiken. Deze collegas zouden met deze netto salarisstijging maandelijks ongeveer 12 tot 13 procent meer bestedingsruimte krijgen. In de lagere salarisschalen werkt dit nettobedrag nog sterker door.

In plaats van de gebruikelijke percentages brutoloon of (ook bruto) éénmalige bedragen komen wij met het eisen van een netto bedrag tegemoet aan wat er onder onze leden leeft. Bruto salarisbedragen, waar vervolgens nog van alles afgaat vanwege verschillende premies en belastingbedragen die moeten worden betaald, maakt het salarisbriefje vaak tot een onbegrijpelijke rekensom. Het gaat onze leden om wat er onder de streep staat, want dat is het bedrag dat je kunt besteden.

> Reageren op de loonsverhoging van 200? Mail naar reactie@remove-this.acp.nl

> Bekijk hier de foto's gemaakt tijdens de Algemene Vergadering
---