Dienstenbond CNV

Nieuws

15 juni 2007

CNV Dienstenbond start kettingmail-actie onder werknemers Fortis en ABN AMRO

Oproep aan Fortis en Barclays om klare wijn te schenken naar het personeel

CNV Dienstenbond start vandaag een kettingmail-actie onder de werknemers van Fortis en ABN AMRO. CNV Dienstenbond vindt het de hoogste tijd om naar de werknemers klare wijn te schenken over de personele gevolgen van de overnameplannen van beide kampen. Bestuurder van CNV Dienstenbond Ahmed Kansouh: Het gegoochel met cijfers en het gedraai over de werkzekerheid van het personeel is stuitend. Daar moet een einde aan komen. We hebben het hier wel over mensen van vlees en bloed. Het gedraai van de heer Votron over de werkgelegenheid van zijn personeel is dus onaanvaardbaar. Weet wat je zegt, wees duidelijk en eerlijk en laat PR-praatjes voor de bühne achterwege.

Maar ook Barclays houdt zich te lang op de vlakte als het gaat om de werknemers. Tijd daarom voor een snelle actie voor snelle duidelijkheid.

Leden en kaderleden van CNV Dienstenbond sturen vanaf maandag mails aan hun collegas bij Fortis en ABN AMRO met een oproep om snel duidelijkheid te krijgen over de personele gevolgen. In de mail met de oproep gericht aan de heer Votron staan twee links vermeld die verwijzen naar de actiesite van CNV Dienstenbond. Het gaat om de links www.cnvdienstenbond.nl/fortis. en www.cnvdienstenbond.nl/abnamro. Via deze links kan de oproep worden ondertekend. Daarbij wordt een ieder aangemoedigd de mail met links ook door te sturen aan collegas. Zo kan deze kettingmail-actie in korte tijd veel mensen bereiken die hun stem laten horen. Op de website van CNV Dienstenbond kan het personeel vanaf morgen, zaterdag 16 juni reeds direct terecht om de oproep te tekenen.

In de oproep vraagt het personeel de heer Votron zich te houden aan zijn eerdere uitspraken dat gedwongen ontslagen niet aan de orde zijn bij een eventuele overname van ABN AMRO.

Donderdag 21 juni aanstaande is er een gesprek met het Bestuur van Fortis. CNV Dienstenbond brengt die dag het eerste resultaat van de actie onder de aandacht van de Raad van Bestuur van Fortis. Het doel is dan ook om in dit gesprek echte duidelijkheid te krijgen. Uiteraard zullen wij een soortgelijke actie richting Barclays t.z.t. voeren.