Politie Limburg-Noord

Politie Baexem onderzoekt ongeval met dodelijk slachtoffer en drie zwaargewonden

De politie onderzoekt de precieze toedracht van een ernstig verkeersongeval dat vrijdagmiddag plaatsvond op de Provincialeweg in Baexem. Bij het ongeluk is een vrouw ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Drie andere personen raakten zwaargewond en zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht.

Het ongeluk gebeurde omstreeks drie uur toen een bestelbusje door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht kwam en frontaal op een kleine bedrijfsauto reed. In beide voertuigen zaten twee personen. De twee personen die in de kleine bedrijfsauto zaten, raakten bekneld. Eén van hen, de bijrijdster is overleden.

Een traumahelikopter werd opgeroepen om medische hulp te verlenen. Een zwaargewonde is uiteindelijk met de helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Ook een tweede helikopter was onderweg, maar is niet meer doorgekomen. In eerste instantie was er sprake van brand, maar dat bleek alleen om rookontwikkeling te gaan. De Provincialeweg is zeker nog enige tijd afgesloten voor het verkeer.

In het begin van de avond volgt een aanvullend mediabericht met informatie over geslacht, leeftijd en woonplaats van de betrokkene.