Gemeente Hengelo

Geslaagde actiedag transport, techniek en ambachtelijke beroepen

In Go Planet werd op donderdag 14 juni de derde actiedag in Twente georganiseerd. Het doel van de actiedag is jongeren, die op zoek zijn naar een leer/werkbaan, in contact te brengen met werkgevers. Tien werkgevers waren aanwezig met talrijke vacatures.

De actiedag werd geopend door wethouder Bert Otten, die samen met een jongere in een vrachtauto het terrein van Go Planet opreed. Daaraan vooraf ging een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van kenniscentra en werkgevers uit de regio. Gesproken werd over de kansen en bedreigingen voor jongeren op de Twentse arbeidsmarkt.

Wethouder Bert Otten rijdt een vrachtwagen
het terrein op.

Hoge opkomst

De bijeenkomst werd bezocht door ongeveer 65 jongeren. De hoge opkomst was vooral te danken aan de individuele benadering van jongeren door het Hengelose actieteam No-Risk. In plaats van brieven te schrijven zijn jongeren telefonisch benaderd, of zelfs opgehaald door trajectbegeleiders.

Cijfers over alle matches tussen werkgevers en jongeren worden nog verzameld. Een van de werkgevers meldde dat 30 % van zijn vacatures deze middag zijn vervuld.

Jongeren worden tijdens de actiedag in contact gebracht met werkgevers.