Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 15 juni 2007

Jongen gewond tijdens bedrijfsongeval

ALPHEN: Vrijdagmiddag rond 14:00 uur is aan de Chaamseweg in Alphen een 17-jarige jongen uit Prinsenbeek ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De jongen was op een parkeerterrein van een begraafplaats bezig met werkzaamheden. Hij bestuurde daarvoor een klein model graafmachine. Vermoedelijk is de jongen uit de machine gevallen, waarna door nog onduidelijke oorzaak de machine over de jongen heen is gereden. Een collega van de jongen alarmeerde direct de hulpdiensten. Een traumahelicopter is eveneens geland om medische zorg te verlenen. Het slachtoffer bleek onder andere ernstig letsel te hebben aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.

Hennepkwekerij aangetroffen

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 13:00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Haagdijk. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In een loods achter de woning trof de politie op de zolder een drogerij aan waar 141 planten te drogen hingen. In een ruimte onder het huis trof de politie nogeens 50 oogstrijpe planten aan. Essent constateerde dat de elektriciteit in de woning en in de loods illegaal werd afgetapt en heeft de stroom afgesloten. De kwekerij is geruimd. De 43-eigenaar van de woning werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden met harddrugs

BREDA: Een 42-jarige Tilburger werd donderdagavond om 19:15 uur aangehouden door de politie op de Dreef. De man reed in zijn auto en bleek na controle nog zeven dagen te moeten zitten. De man werd staande gehouden en kon geen identiteitsbewijs overhandigen. Ook bleek hij twee pakjes met een gebruikershoeveelheid cocaïne bij zich te hebben en daarnaast nog een mes. De man bleek ook nog eens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor heeft hij een bekeuring gekregen. Een tweede kreeg hij omdat hij zich niet kon legitimeren. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag rond 16:45 uur in de Ginnekenstraat een 22-jarige vrouw uit Roermond en een 18-jarige man uit Baexem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee probeerden allebei een paar slippers te stelen uit een winkel in de Ginnekenstraat. Bij het verlaten van de winkel werden ze aangesproken door een medewerker. Ze zijn overgedragen aan de politie. Die heeft ze na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na huiselijk geweld

St. WILLEBRORD: De politie heeft donderdagavond rond 19:25 uur een woning in St Willebrord een 18-jarige inwoner aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou woensdagmiddag in zijn woning vernielingen hebben aangericht. Ook zou hij de auto van een familielid hebben vernield. De politie heeft de man in verzekering gesteld en onderzoekt de zaak.

BREDA: De politie heeft donderdagavond rond 22:30 uur een 29-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou even daarvoor zijn vriendin in hun woning in de wijk Muizenberg in haar gezicht hebben geslagen en hebben bedreigd. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De zaak wordt onderzocht.

Aangehouden wegens erfvredebreuk

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagavond rond 23:30 uur in de Anna van Berchemlaan een 21-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden wegens erfvredebreuk. Dit gebeurde nadat de politie een melding kreeg van een horecagelegenheid. Een medewerker daarvan had even daarvoor de verdachte meerdere keren verzocht het terras te verlaten. De verdachte had kennelijk een toegangsverbod een jaar en mocht dus niet op het terrein komen. De man wilde hier echter niet aan voldoen en bleef dichtbij komen. De politie heeft de man overgebracht naar het bureau en verhoord. In de loop van de vrijdag is hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens vernieling

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend rond 01:00 uur op het Mgr Nolensplein een 41-jarige Brednaar aangehouden wegens vernieling. De man zou even daarvoor de ruit van een horecagelegenheid hebben vernield. De man was dronken en wilde de zaak binnen om nog wat te eten. Toen dit niet ging vernielde hij de ruit. In de loop van de vrijdag is de man na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Stappen in Breda

BREDA: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in het centrum van Breda in totaal tien aanhoudingen verricht. Vijf personen werden aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. Daarnaast werden rond 02:30 uur een 19-jarige man uit Breda en een 16-jarige Dongenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige inwoner van Chaam. Dit gebeurde op de Torenstraat. Het slachtoffer had eerder op de avond al onenigheid gehad met de groep waartoe de twee behoorden en besloot naar huis te gaan. Plotseling werd hij belaagd en door de verdachten geschopt en geslagen. De verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Rond 02:45 uur werden in de Kraanstraat drie Bredanaren (18, 19, 21) aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Ze worden ervan verdacht, samen met mogelijk nog vier onbekende verdachten, een 20-jarige Bredanaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd door de groep geschopt en geslagen. De aanleiding is nog niet duidelijk. Van het slachtoffer is een aangifte opgenomen. De verdachten werden in de loop van de vrijdag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Politie controleert snelheid

BAARLE-NASSAU: De politie heeft vrijdagmiddag tussen 12:30 uur en 14:15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Loveren. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten die door de omwonenden werden gemeld aan de wijkagent. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 482 automobilisten passeerden de controlepost. 108 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

BREDA: De politie heeft vrijdagochtend tussen 09:00 uur en 12:00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Graaf Engelbertlaan. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 70 km/u. 2228 automobilisten passeerden de controlepost. 150 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u.

Auteur: Manfredi Mauro