Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 15 juni district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 juni 2007

Autodiefstal

OUD GASTEL: Op donderdag is tussen 07.30 uur en 16.15 uur een auto gestolen vanaf de Kralen. De auto stond geparkeerd op de carpoolplaats. Het gaat om een groene Volkswagen Golf met kenteken 41-HG-TZ. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Jonge winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Personeel van een supermarkt in het Tolbergcentrum hield op donderdag omstreeks 17.00 uur een 12-jarige jongen uit Roosendaal aan. De jongen wilde de winkel verlaten met medeneming van een aantal goederen. Het personeel zag dit en hield de jongen aan. Hij is overgedragen aan de politie en verhoord. Hierna is hij overgedragen aan zijn ouders.

Man aangehouden voor Hiltergroet

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagavond om 23.15 uur een 50-jarige man uit Roosendaal aan. De man stond op het Tongerloplein in de gracht te plassen. De politie sprak hem aan, waarna hij meerdere malen de Hitlergroet uitbracht. De man is hierna aangehouden voor belediging. Na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt twee personen aan na bedreiging met mes

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag even voor middernacht twee mannen aan voor bedreiging. De twee worden ervan verdacht een 26-jarige man uit Rotterdam te hebben bedreigd, zowel verbaal als met een mes. De man belde de politie, nadat hij door de twee in de Brugstraat was bedreigd. De twee mannen waren onder invloed. De politie hield twee verdachten aan aan de hand van de omschrijving van de daders die de melder gaf. Het gaat om een 29-jarige Roosendaler en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In hun bezit trof de politie een mes aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag aan het einde van de avond een 31-jarige man uit Putte aan voor rijden onder invloed. De man reed over de Wouwsestraatweg, toen hij werd gecontroleerd. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau is hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 695 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak in supermarkt

HOEVEN: Op vrijdag is er omstreeks 03.30 uur ingebroken in een supermarkt aan de Tuin van Gerlach. De daders vernielden een ruit van de winkel en namen elektronische apparatuur weg. Wat er precies weg is genomen is niet duidelijk. Van de gedupeerde heeft de politie aangifte opgenomen.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht van woensdag op donderdag is er een auto weggenomen vanaf de Beetslaan. De blauwe Ford Fiesta met kenteken PS-GV-36 stond afgesloten in een parkeervak. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Twee meisjes aangehouden voor brandstichting

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op donderdagmiddag melding dat een groepje jongeren een bankje in brand stak aan de Groenplaats. De politie ging kijken en trof een groepje jongeren aan. Ze stonden nabij een narokend en smeulend houten bankje. Twee 14-jarige meisjes gaven toe de brand te hebben gesticht. Ze zijn aangehouden en verhoord en hierna overgedragen aan hun ouders.

Politie neemt honden in beslag

ROOSENDAAL: De politie heeft afgelopen week de vier honden van een inwoner van Roosendaal in beslag genomen. Bij de in beslagname verzette de 74-jarige eigenaar van de honden zich hevig. Hij dreigde te gooien met gereedschap en vernielde zijn huisraad. Na meerdere waarschuwingen kalmeerde de man niet en is aangehouden. Omdat hij een warrige indruk maakte is hij na beoordeling door een psychiater opgenomen in een zorginstelling.

Aanleiding voor de in beslagname, is dat de 74-jarige hondeneigenaar vorige week donderdag de beesten zou hebben opgehitst tegen een 10 en een 13-jarig jongetje uit Roosendaal. Dit gebeurde op de Oude Turfvaartsestraat. De man zou, volgens de lezing van de ouders van de slachtoffers, zonder aanleiding zijn honden hebben aangespoord de kinderen aan te vallen. Het 13-jarige jongetje werd aangevallen door de hond en sprong uit angst van een 3 meter hoge zandheuvel. Hij brak hierbij zijn voet op meerdere plaatsen. Ook het 10-jarige jongetje liep letsel op, toen de honden tegen hem op sprongen. De ouders van beide kinderen deden aangifte.

In overleg met de gemeente is hierna besloten de honden in beslag te nemen. Omwonenden hadden al vaker te maken gehad met overlast veroorzaakt door deze honden.

Auteur: Inge Rijgersberg