A Deux verwerft Keurmerk Inburgering

15.06.2007 / 15:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: A deux

A deux

PERSBERICHT

Almere, 15 juni 2007

A DEUX verwerft Keurmerk Inburgering

De Stichting Blik op Werk heeft het (voorlopige) Keurmerk Inburgering uitgereikt aan het Almeerse re-integratie- en trainingsbureau A DEUX. Het keurmerk is toegekend op basis van een onderzoek naar de verschillende bedrijfsprocessen. Dit onderzoek werd uitgevoerd door de externe certificeringinstantie Lloyd's Register Quality Assurance Nederland.

Het doel van het Keurmerk Inburgeren is inburgeraars te helpen bij het maken van een keuze voor een inburgeringstraject en hen een garantie te geven op de kwaliteit van het aanbod. Inburgeringsplichtigen en inburgeringsbehoeftigen die een cursus Nederlands, Kennis Nederlandse samenleving of Examenvoorbereiding volgen, kunnen alleen een vergoeding krijgen als ze deze cursus volgen bij een organisatie die over het Keurmerk Inburgeren beschikt.

Het belang van het keurmerk Inburgering voor A DEUX is dat de organisatie zich op het terrein van kwaliteit wil blijven conformeren aan een externe objectieve criteria. Enerzijds als uitdaging, anderzijds omdat een professionele en flexibele organisatie niet achter kan blijven bij andere gerenommeerde organisaties. Bovendien vinden we het zeer belangrijk de kwaliteit van onze diensten en producten continu te optimaliseren. Het voldoen aan de eisen van de Stichting Blik op Werk is een logisch vervolg op het vele werk dat in het afgelopen jaar door A DEUX s verricht op het vlak van kwaliteitsmanagement. A DEUX is al in het bezit is van het certificaat ISO-9001:2000, het cliƫntenkeurmerk en het certificaat jobcoaching.

Met onze inburgeringstrajecten beogen we de inburgeraar voldoende bagage (kwalificaties) mee te geven om volwaardig in de samenleving te kunnen participeren. Dat kan onder meer door een goede beheersing van de taal, tenminste op basisniveau (volgens de Wet Inburgering). Het traject bij A DEUX schept voorwaarden om de inburgeraar optimaal voor te bereiden op het inburgeringsexamen conform de Wet Inburgering. We bieden daarbij maatwerk en gaan uit van respect voor wie men is, de sociale en culturele leefwereld en de bij de inburgeraar aanwezige competenties.


Noot voor de redactie,