Antillenhuis


Gevolmachtigde Minister reikt certificaten uit aan Antilliaanse cursisten

De Gevolmachtigde Minister Paul Comenencia samen met alle cursisten (Foto: Antillenhuis/Pevry Press)

In de woongemeenschap voor Antilliaanse en Arubaanse Ouderen, Nos Aquamarino, te Den Haag, vond deze week een certificaatuitreiking plaats.

De Gevolmachtigde Minister, Paul Comenencia, was door de heer Jack Rasmijn gevraagd om de laatste cursusavond bij te wonen en de certificaten uit te reiken. Jack Rasmijn is gepensioneerd werktuigbouwkundige. Hij heeft bij een grote multinational gewerkt en zet zich in voor het ouderenwerk in Den Haag. Hij is bij diverse organisaties betrokken. De oriëntatie cursus bestuurstraining vrijwilligerswerk werd verzorgd door "Promotie Haags Vrijwilligerswerk".

De oriëntatiecursus was voor mensen die zich hebben aangemeld om vrijwilligerswerk te (gaan) verrichten. Deze cursus was een voorbereiding op de dingen die zij later kunnen verwachten tijdens hun vrijwilligerswerk zoals vergaderen; de opbouw en structuur, welke punten moeten op een agenda en waarom.

Wat wordt van de voorzitter/gespreksleider en de deelnemers verwacht en enkele vergader- en gesprekstechnieken om het verloop van een vergadering te verbeteren. Ook werd informatie over financiële cijfers en vraagstukken gegeven. De oriëntatiecursus bestond uit drie bijeenkomsten en hierin kwam het volgende aan de orde: De principes van netwerken en hoe deze toe te passen; Informatie over organisaties en wat zij doen; Samenwerken met anderen en het principe van win-win; Hoe vertegenwoordigt je een organisatie naar buiten; Wat is voor mij belangrijk en hoe breng ik dat onder woorden; Je ideeën uiten naar anderen zonder bedreigend of vervelend te zijn, kritiek uiten zonder negatief te zijn.

De deelnemers hebben na afloop van de oriëntatiecursus het volgende bereikt: Zij kennen de opzet en structuur van een vergadering; Zij hebben geoefend met verschillende vergadertechnieken en kunnen deze gebruiken in een vergadering; Zij hebben meer inzicht in financiële cijfers en vraagstukken; Zij kennen de belangrijkste organisaties in Den Haag en wat deze organisaties doen; Zij kennen de principes van netwerken en samenwerken; Zij kennen de voorwaarden om een organisatie naar buiten toe te vertegenwoordigen; Zij kunnen helder en duidelijk onder woorden brengen wat zij willen en waar voor zij staan.

De oriëntatiecursus werd gegeven door docent dhr. Pleun van den Dool, trainer/adviseur.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Den Haag: www.hofnet.nl

Voor meer infomatie, gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, Voorlichter Antillenhuis, serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 15-06-2007 Bron: Antillenhuis