Gemeente Leeuwarden

Concept profielschets nieuwe burgemeester Leeuwarden

Het presidium van de gemeenteraad van Leeuwarden heeft een concept profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester van Leeuwarden. Het presidium wil een burgemeester die beschikt over een koel hoofd en een warm hart. De concept profielschets is te vinden op de website van de gemeente Leeuwarden bij de stukken voor de raadsvergadering van 18 juni onder 'besluiten b. en w./gemeenteraad'.

De gemeenteraad van Leeuwarden buigt zich op 25 juni over het voorstel van het presidium. Daarbij zal de raad ook de resultaten van de burgemeestersenquête betrekken. Inwoners van Leeuwarden hebben nog tot en met 15 juni de gelegenheid om deze vragenlijst via internet of de bon in de Huis aan huis in te vullen.

Commissaris van de Koningin van Fryslân, Ed Nijpels is op 25 juni bij de gemeenteraadvergadering aanwezig om de raad te bevragen over de profielschets en om de profielschets in ontvangst te nemen. Vanaf 27 juni wordt de vacature opengesteld met een advertentie in de Staatscourant. De sluitingsdatum 18 juli.


----------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 4002.