Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 15 juni 2007
2007/050/MZ

Kalender brengt 45.000 euro op voor VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK)

Afgelopen week nam prof.dr. Gert-Jan Kaspers, hoofd kinderoncologie VU medisch centrum, een cheque van 45.000 euro in ontvangst. Dit is de opbrengst van een actie die de Juniorkamer Amsterdam heeft geïnitieerd ten bate van VONK, één van de projecten van het VUmc Fonds.

In de zomer van 2006 is deze actie van start gegaan. De leden van de Juniorkamer -jonge, actieve professionals die zich inzetten voor goede doelen in hun regio-, wilden mét patiëntjes iets doen vóór patiëntjes. Onder begeleiding van kinderboekillustratrice en winnares van de zilveren penseel Marit Törnqvist, hebben patiëntjes van de afdeling kinderoncologie, samen met hun broertjes, zusjes en vriendjes tekeningen gemaakt rond het thema 'vogel'. Deze tekeningen zijn verwerkt in een kleurrijke verjaardagskalender, die te koop is aangeboden aan bedrijven en particulieren. Op deze manier zijn 5000 kalenders verkocht.

Het VUmc Fonds realiseert projecten in VU medisch centrum door het werven van aanvullende middelen in geld en natura voor patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. VONK is één van deze projecten. VONK heeft als doel meer kinderen met kanker te genezen met behoud van een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, tijdens de behandeling en daarna. Meer informatie over VONK en over de andere projecten van het VUmc Fonds vindt u op www.VUmc.nl/fondsenwerving.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Margrietta Zwaan (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl.

Achtergrondinformatie (