Intermediair Arbeidsmarktbalans mei 2007 toont recordkrapte

15.06.2007 / 14:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Creative venue

Creative venue

Intermediair Arbeidsmarktbalans mei 2007
Recordkrapte op arbeidsmarkt hoogopgeleiden

Haarlem, 15 juni 2007 - De arbeidsmarkt voor hoogopgeleiden kampt met een recordkrapte. Het aantal vacatures voor hoogopgeleiden is sinds januari 2006 met 23 procent gestegen, terwijl het aantal mensen dat op zoek was naar een dergelijke baan daalde met éen procent. Dat blijkt uit de Intermediair Arbeidsmarktbalans over de maand mei. De kloof tussen vraag en aanbod is dit jaar niet eerder zo groot geweest.

Het blijkt dat vooral hoogopgeleide werknemers in commerciele en technische functies de banen voor het oprapen hebben. Het banenaanbod steeg hier met respectievelijk 37 en 42 procent. Een andere opvallende stijger is de overheid, waar het aantal vacatures zelfs met 48 procent toenam.

Onrust in bankwereld

Ook bij finance-functies viel de vraag naar werk in mei tegen. Analist Bas Jansen van Intermediair Business Intelligence verklaart: 'In de bankwereld heerst nu onrust vanwege de (mogelijke) overname van ABN Amro. In zo'n situatie wordt er minder geworven.'

Opvallend genoeg daalde eveneens het aantal geadverteerde vacatures in de ICT-sector. Volgens Jansen proberen veel ICT-bedrijven via alternatieve wervingskanalen als events en ludieke acties in contact te komen met de doelgroep.

De Intermediair Arbeidsmarktbalans zet maandelijks het aantal vacatures voor hoogopgeleiden af tegen het aantal actief (online) zoekende hoger opgeleiden. Historische indexcijfers zijn te vinden op het Werkgeversgedeelte van www.intermediair.nl.