Telematica Instituut


Werken in 2020

2007-06-15

Het Telematica Instituut heeft de oprichting van een consortium dat zich richt op de werkomgeving van de toekomst bijna rond. Werknemers brengen vaker en langer tijd door op het internet.

Bovendien versmelten werk en privé-taken steeds meer en ontwikkelen we nieuwe werkstijlen en gewoontes.

Het Telematica Instituut heeft de oprichting van een consortium dat zich richt op de werkomgeving van de toekomst bijna rond. Werknemers brengen vaker en langer tijd door op het internet. Bovendien versmelten werk en privé-taken steeds meer en ontwikkelen we nieuwe werkstijlen en gewoontes.

Door het gebruik van social software zoals wiki's en blogs ontstaan nieuwe mogelijkheden van communiceren en worden nieuwe, flexibele samenwerkingsprocessen mogelijk gemaakt. Daarentegen veranderen de motieven van de mens om samen te werken bijna niet. Onder de slogan `new environments, same motives' wil het consortium onderzoek uitvoeren naar het vormgeven van de future workspace door nieuwe organisatiestructuren, werkprocessen en culturen bloot te leggen.

Het onderzoeksteam zal pilots gaan creëren in een Living Lab-omgeving waarbij kwalitatief en kwantitatief onderzoek wordt gedaan naar de effecten van een veranderende werkomgeving op organisaties en mensen.