Politie Drenthe

Vrijdag

Emmen, 15-06-2007

Fieter raakt licht gewond na aanrijding met bromfiets EMMEN Een 14-jarige fietser uit Emmer Compascuum heeft donderdag een lichte hersenschudding overgehouden na een aanrijding op de Van Schaikweg met een 18-jarige bromfietser uit Klazienaveen. De fietser wilde twee fietsers inhalen die naast elkaar reden en zag daarbij de tegemoetkomende bromfietser over het hoofd. Beide voertuigen raakten licht beschadigd. De fietser is ter controle naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. (BPS 07-149785)

Politie zoekt getuigen van aanrijding
EMMEN Een 63-jarige bromfieter uit Emmen heeft donderdag zijn been gebroken bij een aanrijding aan de Rondweg. De bromfietser stak vanaf de Stint Gerardusstraat de Rondweg over. Hij passeerde een busje die stil stond op de Rondweg. Het busje kwam vanuit Emmerhout. Bij het oversteken botste de bromfietser op een personenauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Emmen. Deze reed op de rechterrijstrook en was voor de bromfietser niet zichtbaar. De Emmenaar raakte de voorruit en is ter controle naar het Scheperziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje is nog niet bekend. Graag komt de politie in contact met deze getuige. Als u beschikt over meer informatie kunt u bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-149934)

Auto tegen boom; vier inzittenden naar het ziekenhuis RODEN De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Puck. De bestuurder reed in de nacht van donderdag op vrijdag op de Groningerstraat. Toen agenten de bestuurder wilden staande houden, ging de bestuurder versnellen en reed slingerend in de richting van de rotonde. De man verloor de macht over het stuur, botste tegen een stoeprand en is aan de rechterkant van de weg tegen een boom gebotst. De bestuurder ging er vandoor en de bijrijder is bij de auto blijven wachten. Twee inzittenden zaten toen nog in de auto. De vier betrokkenen uit Puck en Polen zijn naar ziekenhuizen in Groningen gebracht. Het is niet bekend of zij letsel hebben opgelopen aan de aanrijding. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen om te kijken of hij alcohol heeft genuttigd. (BPS 07-150104)

Inbraak bij school
EMMEN Donderdag is namens een school aan de Emmalaan aangifte gedaan van diefstal van een computerbeeldscherm. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-149717)

Winkeldieven aangehouden
BEILEN De politie heeft donderdagmorgen een 33-jarige man uit Polen aangehouden aan de Molenstraat. Agenten kregen een melding dat het personeel van een schoenenwinkel aan de Weversstraat achter een winkeldief aan zou rennen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en bekende meerdere broeken te hebben weggenomen uit de winkel. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. (BPS 07-149738)
ASSEN Donderdagmiddag is een hoeveelheid make up ter waarde van 300,- weggenomen bij een warenhuis aan het Koopmansplein. De dief is gevlucht in een auto en is tijdens zijn vlucht de buit verloren. Bij het wegrijden heeft de verdachte een busje geraakt. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 07-149890)

Aangifte van mishandeling

EMMER COMPASCUUM Een 30-jarige man uit Klazienaveen deed donderdagmiddag aangifte van mishandeling. Hij zou door een man zijn geslagen met een pijnlijke kaak als gevolg. De aanleiding zou een geschil zijn om geld. (BPS 07-149905)

Politie houdt man aan
EEXT- De politie heeft donderdagmorgen aan de Provincialeweg een 58-jarige man uit Eext aangehouden. De bestuurder reed in zijn personenauto en probeerde onder het viaduct van de N33 (richting Rold) via het fietspad de Provinciale weg weer op te rijden. Medewerkers die bezig waren met de wegwerkzaamheden seinden naar de bestuurder dat hij daar niet langs kon. Er stond onder meer een wals schuin over de weg. De bestuurder reed vervolgens met snelheid tussen de bomen door, door het wafzetlint, weer het fietspad op. De man reed recht op één van de medewerkers af die met de wegwerkzaamheden bezig was en deze kon nog net wegspringen. De verdachte is direct aangehouden door de politie die getuige was van het voorval. Na verhoor kreeg de man een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-149706)

Man aangehouden op verdenking van mishandeling
HOOGEVEEN Een 36-jarige man uit Hoogeveen is donderdagmiddag aangehouden aan de Parelmoervlinder op verdenking van mishandeling. Hij zou een 31-jarige vrouw uit Hoogeveen hebben geslagen. Zij zag dat haar zoontje in de speeltuin werd gepest door een andere jongen. Deze jongen werd opgehaald door zijn ouders en de vrouw besloot de vader van het jongetje aan te spreken op het pestgedrag. Vervolgens zou deze man haar hebben geduwd en geslagen. Hierdoor kwam de vrouw ten val en is ze kort buiten bewustzijn geweest. Een getuige belde de politie die de man heeft aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844. (BPS 07-1499368)

Man verdacht van bedreiging vriendin
ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag aan de Eiberstraat een 40-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 40-jarige vriendin uit Assen. De man is ingesloten voor verhoor.(BPS 07-149869)

Politie gaat overlast tegen in centrum
EMMEN De politie heeft donderdagavond met meerdere mensen gecontroleerd in het centrum van Emmen. Agenten hebben 24 processen-verbaal uitgedeeld wegens het bromfietsen in het centrum daar waar het verboden is, het bromfietsen zonder helm, het rijden zonder bromfietscertificaat, rijden zonder verzekering en voor het bezit van softdrugs. Vier jongeren ontvangen een brief thuis wegens het veroorzaken van overlast. Door de wateroverlast is de actie in het centrum afgebroken. De agenten hebben hand- en spandiensten verricht in het centrum van Emmen. (BPS 07-150052)
(BPS 07-150052)

Twee jongens aangehouden wegens niet voldoen aan bevel

HOOGEVEEN De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag een melding van een vechtpartij aan de Hoofdstraat. Toen agenten ter plaatse waren zijn de jongeren gesommeerd weg te gaan. Twee van hen reageerden niet op de herhaaldelijke verzoeken van de politie en werden aangehouden. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en later met een boete weer heengezonden. (BPS 07-150097)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.