Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Diefstal auto                                 |
De politie onderzoekt een diefstal van een personenauto welke heeft plaatsgevonden op donderdagavond 14 juni tussen 23.00 en 0.00 uur vanaf een parkeerplaats aan de Schuylenhof.

De eigenaar ontdekte bij terugkomst op de parkeerplaats dat zijn auto gestolen was. Het betreft een donker paarse Mercedes Benz stationwagon met kenteken TL-PJ-81. De politie zoekt getuigen die mogelijk die avond iets gezien hebben tel.nr 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Wateroverlast door regenval                   |
Donderdagavond 14 juni heeft de politie meerdere meldingen gekregen over omhoog gekomen putdeksels door de grote hoeveelheid regenval.

Tijdens de grote hoosbui was onder andere de Kayersdijk helemaal ondergelopen met water. Omdat meerdere putdeksels op de weg omhoog kwamen heeft de politie besloten de weg af te sluiten tot het water weer teruggelopen was en de putdeksels weer teruggelegd konden worden.

Ook aan de Valkenweg, Snipweg en Valkeniersdonk waren de putdeksels omhoog gekomen waardoor de politie maatregelen moest treffen. Medewerkers van de gemeente Apeldoorn zijn daarbij ingeschakeld. Voorzover bij de politie bekend, zijn er geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

|     |Apeldoorn - Braderie Hart van Zuid                        |
Donderdag 14 juni was de tweede avond van de braderie bij Hart van Zuid. Een druk bezochte avond die deels verstoord werd door de enorme wolkbreuk.

Het evenement is over het algemeen goed verlopen. Door de wolkbreuk kwamen enkele straten blank te staan waardoor deze tijdelijk afgezet moesten worden.

Een 55-jarige vrouw uit Arnhem (in een rolstoel) raakte door de regen onderkoeld en kon met geleende kleding van de organisatie door de politie tijdelijk ondergebracht worden bij Avondzon waarbij de verpleging haar opving in afwachting van haar transport naar Arnhem.

De politie heeft die avond tevens een alcoholcontrole gehouden. Een 63-jarige man uit Apeldoorn blies 1.04 prom. De politie maakt proces verbaal op en heeft een rijverbod opgelegd. Omstreeks 23.00 uur 's avonds zag de politie een personenauto met hoge snelheid voorbij rijden over de Talingweg. Het voertuig kwam met hoge snelheid voorbij en sloeg bij de Adelaarslaan linksaf richting Hofveld. De politie heeft deze auto gevolgd en bij de kruising Ravenweg reed de auto door het rode verkeerslicht en stak zonder snelheid te minderen de kruising over. Daarop heeft de politie uit veiligheidsoverwegingen de achtervolging gestaakt.

|     |Apeldoorn - Aanrijding met letsel                         |
Donderdagmiddag 14 juni omstreeks 15.00 uur is een 18-jarige bromfietster uit Weenum Wiesel licht gewond geraakt door een aanrijding met een personenauto op de kruising Veenhuizerweg/ Anna Bijnsring.

De 18-jarige bromfietster reed over de Veenhuizerweg komende uit de richting van de Linie. Een 37-jarige automobiliste uit Apeldoorn kwam voor haar van rechts van de Anna Bijnsring. De bromfietster gaf de personenauto geen voorrang met een aanrijding tussen beide tot gevolg. De bromfietster is voor onderzoek mee genomen naar het ziekenhuis.

|     |Lieren - scooterrijdster gewond  na botsing met doorrijder|
De politie onderzoekt een aanrijding waarbij een nog onbekende scooterrijder is doorgereden en de aangereden scooterrijdster flinke verwondingen opliep. Het ongeval vond plaats op donderdagmiddag 7 juni j.l omstreeks 15.30 uur aan het Kanaal Zuid.

Een 17-jarige vrouw uit Loenen reed op haar scooter over het fietspad van Kanaal Zuid in de richting van Loenen. Ze is vervolgens door een nog onbekende scooterrijder van achter aangereden waardoor ze is komen te vallen. De jongeman op de scooter is doorgereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De jonge vrouw is vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat ze een lichte hersenschudding had opgelopen en flinke kneuzingen en schaafwonden. Het signalement van de scooterrijder: Scooter merk Aprillia, kleur donkerblauw met zwarte strepen, gele stickers op het voorspatbord, geen kentekenplaat. De tweewieler werd bestuurd door een jongen ongeveer 17 jaar oud, zwarte helm met een zwart vizier, rood t-shirt met zwarte strepen en daaroverheen een zomerjas kleur zwart met grijs. De politie verzoekt de onbekende scooterrijder zich te melden bij de politie. Ook mensen die denken de scooterrijder te herkennen aan de hand van bovengenoemd signalement of andere informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie 0900-8844.

Einde berichten

bert top 055 - 548 60 58

---- --