Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( vrijdag 15 juni 2007

Bereikbaarheid vliegveld Geilenkirchen tijdens lustrumweekend

De politie zal dit weekend tijdens het 25-jarig lustrumfeest op het Navo vliegveld in Geilenkirchen van de AWACS toestellen toezicht houden aan de de Nederlandse zijde van de basis. Tevens zullen aanstaande zaterdag en zondag enkele Nederlandse politiemensen participeren aan Duitse zijde.

Het vliegveld zal alleen vanuit Duitsland bereikbaar zijn tijdens dit weekend. Het is niet mogelijk de basis van Nederlandse kant te bereiken. De Duitse politie verwacht op beide dagen een groot aantal bezoekers op het vliegveld. Mensen die het vliegveld willen bezoeken, kunnen gebruik maken van een aantal vaste routes die hen naar speciaal voor dit weekend ingerichte parkeerplaatsen zal leiden. Tussen de parkeerplaatsen en het vliegveld rijden shuttlebussen om de bezoekers van en naar het vliegveld te brengen. Ook kan men per trein naar het treinstation in Geilenkirchen gaan. Tussen het station en het vliegveld is ook in een speciale shuttledienst voorzien.

De politie adviseert om gebruik te maken van de grensovergang in Landgraaf en Minder Gangelt.

De routes zijn:
Vanuit het Noord-oosten: De A-46, afslag Heinsberg naar de B-221, afslag Teveren Vanuit het Zuid-oosten: De A-44, afslag Alsdorf naar de B-56 richting Geilenkirchen naar de B221, afslag Hommerschen. Vanuit het Westen; Via Gangelt - Gillrath

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --