ABVAKABO FNV

Onderhandelingsresultaat voor nieuwe cao Defensie

In de nacht van donderdag 14 juni op vrijdag 15 juni hebben wij een cao onderhandelingsresultaat bereikt met Defensie. Wij leggen dit resultaat met een positief advies aan de leden voor. Hieronder schetsen wij de hoofdlijnen.
Op woensdag 20 juni a.s. is er een informatiebijeenkomst in zalencentrum Majella, Vleutenseweg 494 te Utrecht van 10.00 tot 12.30 uur. Vanaf volgende week kunt u schriftelijk of via de site stemmen over het akkoord.

De belangrijkste elementen uit het akkoord zijn:
* Loonstijging

1 maart 2007 2,05%

1 maart 2007 0,8 % extra voor burgers

1 juli 2008 2,0 %

* Eindejaarsuitkering
2007+ 1,1% ( was 0,8%, wordt dan 1,9%)
2008+ 1,6% ( was 1,9%, wordt dan 3,5%)

* Eenmalige uitkering
December 2007 0,4%
December 2008 0,5%

* Levensfasebewust personeelsbeleid
Er bestaan al afspraken over een levensfasebewust personeelsbeleid, maar tot nu toe kwam daar in de uitvoering weinig tot niets van terecht. Partijen gaan nu gedurende de looptijd gezamenlijk zorgdragen voor de uitvoering van dit beleid. Dit beleid is gericht op loopbaanontwikkeling en begeleiding, mobiliteit en taakverlichting.

* Sociaal Beleidskader
Het sociaal beleidskader dat de medewerker bescherming biedt bij reorganisaties blijft van kracht tot 2013.

* Kilometervergoeding moeilijk bereikbare plaatsen met eigen vervoer Voor medewerkers die geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer om hun werkplek te bereiken, bijvoorbeeld ivm het tijdstip waarop ze moeten werken, gaat de vergoeding van 19 cent naar 25 cent per kilometer.

* Harmonisatie
Een aantal toelagen uit de militaire rechtspositie kunnen ook aan burgers worden toegekend indien zij dezelfde werkzaamheden uitvoeren onder gelijke omstandigheden. Het betreft het vlieggeld, toelage parachutespringen, duiktoelage en toelage verblijf onderwaterlaboratorium. Daarnaast worden van een aantal regelingen de noodzaak en haalbaarheid van harmonisatie onderzocht. Het betreft de verplaatsingskosten, de vaartoelage en de oefentoelage.
* PAS-regeling en verbod op nachtarbeid
De werkgever had ingezet voor deze cao op de afschaffing van de PAS-regeling. Daarnaast wilden zij ook ouderen zonodig tot nachtarbeid verplichten. Uiteindelijk zijn deze voorstellen ingetrokken. We gaan gezamenlijk aan de slag met een levensfasebewust personeelsbeleid (zie punt 2).
* Toelage Onregelmatige Dienst
De werkgever wilde toe naar een systeem waarbij de werkelijk gewerkte onregelmatige uren worden vergoed. De toelage wordt momenteel toegekend op basis van de onregelmatige uren in het rooster. Dat blijft zo !! Wel is afgesproken dat defensie zich maximaal gaat inzetten voor een realistische roosterplanning, zodat er minder verschil zit tussen rooster en werkelijkheid.
* Vakbondscontributie
De vakbondscontributie kan via het brutoloon aan de vakbonden worden afgedragen
( =belastingvoordeel).

* Fiscale regeling fiets
Vanaf 1 januari 2008 kan d.m.v. inhouding op het bruto-loon (dus belastingvoordeel) een fiets worden aangeschaft. Fiscaal vereiste is uiteraard dat je de fiets gebruikt voor het woon-werkverkeer.