Gemeente Haaksbergen

Eerste bestuursrapportage 2007

In een tussentijdse rapportage informeren burgemeester en wethouders de gemeenteraad over de voortgang van het beleid en eventuele financiële ontwikkelingen. Het college doet daarbij onder meer het voorstel om te besluiten investeringen in wegenonderhoud versneld af te schrijven. Gevraagd wordt bovendien accoord te gaan met extra uitgaven voor het reïntegreren van langdurig uitkeringsgerechtigden en het bestrijden van overlast door hondenpoep.

De eerste bestuursrapportage - in het najaar volgt een tweede - geeft de gemeenteraad lopende het begrotingsjaar inzicht in de gang van zaken. Hoe staat de gemeente er voor met het nastreven van de doelen en uitvoering van haar activiteiten? Zijn er tussentijds niet voorziene ontwikkelingen te melden of onverwachts besparingen mogelijk waardoor het beeld moet worden bijgesteld?

Wethouder Financiën Ben Eshuis constateert dat de gemeente goed op koers ligt. Financieel houdt dat in dat we op dit moment een postief saldo hebben van ruim

100.000,-. Dat is inclusief de voorstellen die het college in deze bestuursrapportage heeft gedaan. Zo is in april van dit jaar de gehele groep van uitkeringsgerechtigden op reïntegratie gescreend. Hieruit kwam naar voren dat ongeveer 15 langdurig werklozen nog een goede kans maken op de arbeidsmarkt. Om deze mensen te kunnen helpen wil het college extra geld beschikbaar stellen en niet wachten tot 2008.

Hondenpoepbeleid

Maar er is meer, aldus Eshuis: Naast het extra geld voor werkgelegenheid kunnen we door een versnelde afschrijving op enkele investeringen 80.000 besparen op de rente die we als gemeente moeten betalen. Geld dat we daarmee in kunnen zetten voor andere zaken, zaken zoals bijvoorbeeld hondenpoepbeleid. Want er is bij de inwoners allerwege tevredenheid over de sinds oktober 2006 ingezette werkwijze en dat moeten we zo houden.

We liggen dus op koers, zo kan men nog voor de zomer ook met de gemeente Haaksbergen via DigiD zaken doen. Met één inlogcode zijn dan een groot aantal zaken op te vragen. Wordt de website van de gemeente voor de burger opnieuw interessanter, aldus Eshuis.

De volledige Eerste Bestuursrapportage 2007 kunt u hier downloaden.