Gemeente Coevorden

RSS Feed

Positief advies Commissie voor de MER Europark, Heege West

15-06-2007 12u, Lichte regenbui 20.3°C Lichte regenbui

De Commissie voor de MER heeft positief geoordeeld over het milieueffectrapport dat door de gemeente Coevorden is opgesteld voor het bestemmingsplan Europark, Heege West. De Commissie voor de MER is van oordeel dat de essentiële informatie in het MER en de aanvulling daarop aanwezig is. Dit houdt in dat de gemeente Coevorden nu het ontwerp-bestemmingsplan voor het bedrijventerrein Europark, Heege West verder uit kan werken.

Door het laten opstellen van het MER voor het bestemmingsplan Europark, Heege West voorkomt de gemeente dat bij elke mogelijke bedrijfsvestiging een individueel milieueffectrapport moet worden opgesteld.
Op 21 september 2006 hebben burgemeester en wethouders van Coevorden de Commissie MER in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het opgestelde milieueffectrapport (MER). Tijdens de toetsing inventariseert de Commissie eerst of het milieueffectrapport voldoet aan de wettelijke vereisten en de richtlijnen en gaat zij na welke onderdelen van het MER in aanmerking komen voor een positieve vermelding.

Aanvulling

De Commissie was in eerste instantie van oordeel dat essentiële informatie in het MER ontbrak, zoals bijvoorbeeld de milieugevolgen ten aanzien van geluid en een nadere beschrijving van het parkmanagement. De gemeente Coevorden heeft hierop een aanvulling op het MER ingezonden.
Samen met deze aanvulling is het MER nu dus positief beoordeeld. In haar toelichting vraagt de Commissie wel aandacht voor een aantal zaken. Het gaat hierbij om de aspecten geluid, uitstoot NO2 (stikstofdyoxide), de situatie in Duitsland en MMA-maatregelen. De gemeente Coevorden weegt al deze aspecten mee in het ontwerp-bestemmingsplan.

Vervolg

Het eindadvies van de Commissie MER zal evenals de inspraak en vooroverlegreacties worden meegenomen bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan.
Dit ontwerpbestemmingsplan zal kort na de zomervakantie worden gepubliceerd en gedurende 6 weken ter inzage worden gelegd. Tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad. Uiteindelijk zal het bestemmingsplan door de gemeenteraad worden vastgesteld, waarna het ter goedkeuring zal worden aangeboden aan Gedeputeerde Staten van Drenthe.

Gemeentehuis Meer nieuws
Themabijeenkomst Jeugdbeleid en jeugdzorg
Wethouder Pot reikt certificaten inburgering uit Coevorden HuisAanHuis - NieuwsTV Meer nieuws
CQ in gemeentehuis stap dichterbij
'Provincie geen rupsje nooitgenoeg'
Radio Loco - NieuwsNet Coevorden Meer nieuws
Rommelmarkt voor het goede doel
Ontdek de band met het platteland
Bibliotheken Meer nieuws
Juni - maand van het spannende boek
Midzomerfestival Zomerzinnen te Wezup

© 2007 Gemeente Coevorden / Laatste wijziging: 15/6/2007 / Bron: Gemeente Coevorden