BedrijfsautoRAI

Volvo Trucks helpt om de meest milieuvriendelijke voertuigen te kiezen

(6/15/2007)
Op de internetsite van Volvo Trucks kunnen transportbedrijven en klanten van transportbedrijven, met behulp van de Environmental Product Declaration (EPD), de milieueffecten van verschillende vrachtwagens gedurende hun volledige levensduur bekijken. EPD beschrijft de globale milieueffecten van een Volvo-vrachtwagen â van productie tot en met sloop en recycling. Met het systeem kan de gebruiker berekeningen maken voor zijn eigen vrachtwagenvloot.

âZo kunnen klanten, inkopers van vervoerdiensten en overheidsinstanties heel gemakkelijk de milieueffecten van verschillende modellen vergelijkenâ, vertelt Lars Mårtensson, directeur van de Milieudienst bij Volvo Trucks.

Tijdens de levenscyclus van een vrachtwagen heeft het gebruik de grootste invloed op het milieu. Volgens EPD is dat verantwoordelijk voor 95% van de milieueffecten van een vrachtwagen.

De nieuwe versie van EPD legt nog meer de klemtoon op het brandstofverbruik en de uitstoot van koolstofdioxide die ervan het gevolg is. Deze factor heeft immers de grootste invloed op het broeikaseffect.

Deze internetlink geeft u toegang tot de EPD calculator.