Roberto de Groot hoofdrol in musical Evita

15.06.2007 / 11:38 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Van den ende theaterproducties

Van den ende theaterproducties

http://www.musicals.nl

Amsterdam, 15 juni 2007

Roberto de Groot gaat de rol van Juan Perón vertolken in de nieuwe reizende musical Evita van Joop van den Ende Theaterproducties. De beroemde musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice over het leven van Eva Duarte de Perón zal in een geheel nieuwe versie, na 12 jaar weer te zien zijn in Nederland. Speciaal voor de hitfilm met Madonna schreef Lloyd Webber het nummer 'You Must Love Me', dit nummer wordt voor het eerst aan deze eigen versie van Evita toegevoegd.

Erwin van Lambaart, producent van Evita over Roberto de Groot: 'Roberto heeft een vanzelfsprekend charisma, is geloofwaardig als leider van een land en heeft uitstekende vocale kwaliteiten en acteerprestaties voor de intrigerende rol van Perón. Je gelooft dat Evita hem wil verleiden'. Roberto heeft al veel musicals op zijn naam staan waaronder: Jeans 3, 4 en 5 en Jeans On The Air in samenwerking met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Hij speelde mee in Cats (Antwerpen), Miss Saigon, De Trullenhoedster, De Klokkenluider Van De Notre Dame, Een Midzomernachtdroom, Belle En Het Beest, Jungle Book, Tijl Uilenspiegel, Buster & Benjamin en Alice In Wonderland. In 2006 was hij te zien als Paul Velinga in Pietje Bell de Musical en momenteel speelt hij in de succesvolle musical Cats de rol van Snorrescha.

Evita
De musical Evita gaat over het leven van Eva (Evita) Duarte die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart. Met de hulp van een tangozanger, Augustin Magaldi, verhuist ze op 15-jarige leeftijd van een klein dorpje naar de hoofdstad Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Op het moment dat ze in 1944 de kolonel Juan Perón leert kennen neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later de First Lady en de held van het volk van Argentinië. Alleen Che - die in deze productie vertolkt gaat worden door Stanley Burleson - lijkt Evita's berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar optreden van vlijmscherp commentaar.

De musical Evita gaat op 16 december 2007 in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam in première. De kaartverkoop is reeds geopend. De voorstelling reist door Nederland en is in verschillende grote theaters te zien.

Dit najaar zal in het AVRO-programma Op Zoek Naar Evita de hoofdrol van Evita worden bepaald door de kijker.


Noot voor de redactie,