Shrek promoot bewegen onder jongeren: dubbel30 minuten

15.06.2007 / 11:18 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nisb

Nisb

De groene filmster Shrek grijpt zijn bezoek aan Nederland deze week aan om bewegen onder jongeren te promoten. De campagne dubbel30 van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) stimuleert jongeren om 60 minuten per dag te bewegen, een voorwaarde voor een goede fitheid (voor volwassenen geldt: 30 minuten bewegen). Koning Shrek the Third van Far Far Away, vrijdagavond 15 juni te gast bij de Amsterdam Admirals in het Olympisch Stadion, onderschrijft dit door het dragen van een origineel dubbel30-shirt, maat XXXL.

Het koninklijke moerasmonster maakt even voor de klok van zeven zijn spectaculaire entree met open koets, om vervolgens aan het einde van de rode loper de plechtige opening te voltrekken. Vervolgens is het defilé van 160 actieve sporters tussen 12 en 16 jaar, die zwaaiend met dubbel30 shirts binnenkomen. Dit wordt omlijst door beelden van de commercial 30minutenbewegen. Aan het einde van het derde kwart van de footballwedstrijd verzorgt de gewichtige eregast nog een speciaal dubbel30-optreden met het Admirals Dance Team.

Dubbel30 werkt samen met de Amsterdam Admirals, omdat de Admirals zich wil inzetten meer jeugd te laten bewegen. Met flagfootball en cheerleaden hebben zij een attractief product in handen. Dat is ook de praktijk van veel vmbo-scholen in de Randstad: vooral cheerleaden is hot. Komend schooljaar gaat dubbel30 de school in, met onder meer themaweken over bewegen en een clinictour, waaraan ook de Admirals hun medewerking verlenen.

Dubbel30 maakt deel uit van de campagne 30minutenbewegen, uitgevoerd door NISB in opdracht van het ministerie van VWS.

Het is een van de weinige officiële verplichtingen die Shrek deze week in het land heeft. Afgelopen dinsdag opende de koning de officiële première van 'Shrek the Third' aan de zijde van Hollywood-sterren Cameron Diaz en Antonio Banderas. Vrijdagavond is hij exclusief te gast bij de Nederlandse footballorganisatie.

Shrek the Third met stemmen van o.a. Mike Meyers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Donkey) en Antonio Banderas (Puss in Boots) opent op 21 juni in de Nederlandse bioscopen in de originele en de Nederlandse gesproken versie. In Amerika bracht de film tijdens het openingsweekend maar liefst US$ 122 miljoen op, de beste opening ooit van een animatiefilm. De Nederlandse stemmen komen voor rekening van Peter Blok (Shrek), Carlo Boszhard (Donkey), Angela Schijf (Princess Fiona) en Jon van Eerd (De Gelaarsde Kat).

[16) Noot voor de redactie,