Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Aanhouding diefstal voertuig

Brummen, 15-06-2007 o Een 56-jarige man uit Molenhoek (Limburg) is woensdagnacht (14/6) omstreeks 3.30 uur aan de Zutphensestraat aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een camper.

De politie zag op de Zutphensestraat in Brummen een stilstaande camper met daarnaast een man in gesprek met een 17-jarig meisje op een fiets. Toen de politie poolshoogte gingen nemen bleek de camper nog met draaiende motor geparkeerd te staan. De man verklaarde net de weg te vragen aan het meisje om daarna zijn weg te kunnen vervolgen.

Een agent zag ondertussen dat bij de camper de kap van de stuurkolom verwijderd was en dat er geen sleutel in het contact zat. De man had geen kenteken en identiteitsbewijs bij zich.

Hierop is de man aangehouden op verdenking van diefstal dan wel heling van het voertuig. Hij is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat de camper woensdagavond (13/6) in de woonplaats van de man was ontvreemd.Het onderzoek wordt voortgezet.De verdere bedoelingen van de man zijn niet duidelijk geworden.

De politie heeft het meisje geadviseerd in de toekomst op het late tijdstip niet voor onbekenden te stoppen.