Politie Haaglanden

persberichten 15 juni

Haaglanden, 15-06-2007

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Een man met een vuurwapen overviel donderdagmiddag 14 juni een winkel aan de Holtenstraat. De man kwam omstreeks 15.10 uur de winkel binnen en bedreigde een 34-jarige Haagse, die daar aan het werk was, met een vuurwapen. Onder bedreiging moest de vrouw de kassa openen, waarna de overvaller een onbekend geldbedrag uit de kassa nam. Na de overval liep de overvaller weg richting Leyweg. Het signalement van de overvaller luidt: een negroïde man van ongeveer 1.65m groot. Hij droeg zwarte kleding en een zwarte doek voor zijn gezicht. De politie zoekt getuigen van deze overval. Heeft u informatie bel dan met 0900-8844. Liever anoniem. Belt u dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Pizzakoerier rijdt door vers gestort beton
Den Haag - Twee scooterrijders, waarvan één pizzakoerier, zagen donderdagavond 14 juni door het slechte weer een afzetting aan de Torenstraat over het hoofd. Een van de bestuurders, een 17 jarige jongen uit Den Haag, reed in een gat in het wegdek en kwam daardoor met zijn borstkas op de blootgelegde tramrails terecht. De GGD heeft de jongen vervoerd naar een ziekenhuis. De 16-jarige pizzakoerier, eveneens uit Den Haag, reed een spoor van ongeveer tien meter in het verse beton voordat hij tot stilstand kwam. De schade hiervan wordt verhaald op zijn werkgever.

Onder invloed van drugs tegen lichtmast
Den Haag - Een 25-jarige Haagse automobilist reed donderdagavond 14 juni om 03.35 uur op de Zoetermeerse Rijweg tegen een lichtmast. De man kwam uit de richting Zoetermeer en wilde richting Leidschendam rijden. Door nog onbekende oorzaak verloor de man de macht over het stuur en reed over de middengeleiding en kwam aan de andere kant van de rijbaan tot stilstand tegen een lichtmast. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist onder invloed was, moest hij een bloedproef ondergaan. Tegen de agenten vertelde de automobilist dat hij een jointje had gerookt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Met slok op achter het stuur
Den Haag - De politie hield donderdag 14 juni om 20.00 uur een 46-jarige Hagenaar aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man in een auto rijden op Gevers Deynootweg met een defect linkerremlicht. Tijdens de controle bleek het voertuig niet APK-gekeurd. Ook roken de agenten een alcohollucht. Op het bureau legde de Hagenaar een blaastest af. Hij blies 790 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl (= 0,5 promille) ligt. De man moest zijn rijbewijs inleveren voor het rijden onder invloed.

Eens houdt het op.
Den Haag - Een 88-jarige voetgangster uit Den Haag raakte op donderdag 14 juni rond 15.00 uur op de kruising met de Goudsbloemlaan en de Anemoonstraat gewond door een aanrijding met een auto. De bestuurster van de auto, een 85-jarige Haagse, zag de voetgangster over het hoofd. Toen de bestuurster haar voertuig moest verplaatsen voor de ambulance bleek de auto nog in zijn achteruit te staan. Hierdoor reed zij bijna voor de tweede keer over het slachtoffer heen. Een getuige kon dit gelukkig voorkomen. Echter, bij het wegrijden raakte de bestuurster wel twee geparkeerde autos. Het ambulancepersoneel vervoerde de voetgangster ter controle naar het ziekenhuis. Gezien het rijgedrag van de bestuurster laat de politie haar rijvaardigheid testen.

Opbouw hennepkwekerij verhinderd
Leidschendam - Een oplettende getuige belde vrijdagochtend 15 juni om 04.15 de politie. Hij had gezien dat in een steegje bij de Damlaan mannen op verdachte wijze spullen in- en uit een busje aan het laden waren. Het bleek om een adres te gaan waar de politie een jaar eerder een hennepkwekerij had ontmanteld. Toen de agenten naar binnen gingen zagen ze dat er een nieuwe hennepkwekerij in aanbouw was. Ze hielden de vier aanwezige mannen (17-45 jaar) aan. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Zoon steelt auto vader
Voorburg - Agenten reageerden vrijdagochtend 15 juni om 03.15 uur op een melding van geluidsoverlast van een groep jongeren op de Kalverweide. Bij nader onderzoek bleek dat één van de jongeren, een 18-jarige Hagenaar, de auto van zijn vader had weggenomen. De vader deed aangifte van diefstal en de jongen werd aangehouden.

Met de auto door de fietstunnel
Kwintsheul - Agenten controleerden 14 juni naar aanleiding van klachten van buurtbewoners bij de fietstunnel bij de Bovendijk. Om 07.35 uur reed een auto door de tunnel wat de bestuurder, een 50-jarige man uit Zoetermeer, een boete opleverde.

Fietser gewond na aanrijding
Den Hoorn - Een 26-jarige automobilist uit Delft reed 14 juni om 16.45 uur op de Harnaskade en verleende geen voorrang aan een 61-jarige fietser uit Delft die op het fietspad van de Woudesweg reed. De fietser viel en brak zijn been. De ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis. De automobilist kreeg een proces-verbaal.

Lik-op-stuk na aanrijding
Naaldwijk - Een 44-jarige Italiaan verleende 14 juni om 11.35 uur geen voorrang toen hij uit een uitrit op de Oranjesluisweg kwam. Hij reed daarbij een 30-jarige man uit Hoek van Holland op een scooter aan. De scooterrijder raakte niet gewond. Aangezien de automobilist niet in Nederland woont, werd hem na overleg met de officier van justitie een lik-op-stuk boete van 180,- gegeven die de man direct voldeed.

Weve got them
Delft De politie hield donderdagavond 14 juni kort voor middernacht twee Delftenaren (20 en 21 jaar) aan op verdenking van een overval. Omstreeks 23.45 uur overvielen twee mannen een restaurant aan de Schoolstraat. De 59-jarige uitbater van het restaurant werd daarbij gekneveld en fors mishandeld. Onder bedreiging van meerdere vuurwapens werd een geldbedrag buitgemaakt. De mannen renden na de overval in onbekende richting weg. Mede dankzij een zeer oplettende getuige die de politie een goed signalement van de overvallers verstrekte, werd een groot gedeelte van de stad afgezet. De gehele nachtdienst zette onder aansturing van de meldkamer de speurtocht naar de verdachten in en na 15 minuten wisten zij op de Buitenwatersloot ter hoogte van de Provincialeweg de twee verdachten te achterhalen. De mannen waren nog in het bezit van twee vuurwapens en een geldbedrag. De mannen werden ingesloten. Vandaag vindt er met het Openbaar Ministerie nader overleg plaats over moment van voorgeleiding van de verdachten voor de rechter-commissaris.

Kom uit de kast
Delft Een 38-jarige bewoner uit de Ternatestraat ontdekte donderdag 14 juni om 19.00 uur een inbreker in de slaapkamerkast. De man kwam onverwachts thuis en moest iets pakken uit de slaapkamer. In de kamer hoorde hij een vreemd geluid en toen hij de slaapkamerkast opende bleek dat daar een naakte man in zat verstopt. De bewoner pakte de man hardhandig beet en mishandelde hem. Hij belde de politie en vertelde dat hij een inbreker had betrapt. Nadat de agenten waren gearriveerd kwam de aap uit de mouw. De man in de kast was geen inbreker, maar het liefje van zijn dochter. De 17-jarige jongen had een stiekeme date met de dochter, maar zij werden in hun liefdesspel gestoord door de onverwachts thuiskomende vader. Nadat de jongen zich snel in de kast verstopte werd hij betrapt door pa. De jongen moest zich onder doktersbehandeling laten stellen vanwege enkele kneuzingen over zijn hele lichaam. Niet de inbreker maar de 38-jarige vader werd aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Foutje bedankt
Delft Een 23-jarige automobiliste uit Delft veroorzaakte donderdag 14 juni om 20.40 uur een aanrijding op de Wagenaarstraat. De vrouw die zonder rijbewijs reed trapte abusievelijk op het verkeerde pedaal en reed tegen een geparkeerde personenauto. Zij kreeg een proces-verbaal.

Domme winkeldieven
Delft Twee meiden (16 en 17 jaar) liepen donderdag 14 juni om 16.00 uur tegen de lamp. Zij namen bij een kledingwinkel aan de Moslaan voor ruim 250,- aan kledingstukken mee de paskamers in en trokken de beveiligingslabels er vanaf. In de zenuwen stopten ze de labels echter in hun broekzakken waarna zij bij het verlaten van de winkel alsnog werden betrapt omdat het alarm afging.

Meisje gewond bij aanrijding
Pijnacker-Nootdorp Een 16-jarig meisje uit Pijnacker raakte donderdag 14 juni om 09.45 uur gewond bij een aanrijding. Een 41-jarige automobiliste uit Leiden zag bij het afslaan op de Meidoornlaan het meisje op haar bromfiets over het hoofd. De bromfietster raakte daarbij gewond en werd vervoerd naar een ziekenhuis. Haar bromfiets raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

Auto contra brommobiel
Zoetermeer Een 60-jarige bestuurster van een brommobiel raakte donderdag 14 juni om 11.00 uur gewond bij een aanrijding op de Duitslandlaan met de Denemarkenlaan. Een 22-jarige automobilist uit Zoetermeer verleende geen voorrang aan de vrouw. De onfortuinlijke dame werd met licht letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Gestolen fiets op slot
Zoetermeer - Een 33-jarige vrouw zag 14 juni om 11.30 uur haar die ochtend gestolen fiets bij een school op de Dorpsstraat staan. Agenten stelden de fiets met een ander slot veilig. Even later kwam een 14-jarige jongen op het politiebureau melden dat 'zijn' fiets op de Dorpstraat met een ander slot op slot was gezet. De politie hield de jongen aan en gaf de fiets terug aan de rechtmatige eigenaar. NM na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de jongen kreeg een taakstraf van 20 uur taakstraf.

Wie ben ik?
Zoetermeer - Medewerkers van een horecagelegenheid belden 15 juni om 04.15 uur de politie. Zij hadden gezien dat iemand via de kofferbak een auto instapte en wegreed. Zij gaven het kenteken door en politieagenten hielden even later de auto staande op de Meerzichtlaan. De bestuurder claimde de eigenaar van de auto te zijn, maar zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Wel had hij een theoriecertificaat van het CBR op zak, met daarop een foto. Op die foto leek hij echter niet, waarop hij aangehouden werd. Op het politiebureau kwam uit zijn zakken een bankpas met een andere naam. Tijdens het verhoor gaf hij aan ook misschien wel die persoon te zijn. Daarna gaf hij tot twee maal toe een andere geboortedatum op en spelde zijn naam weer anders dan op de bankpas. De man zit nog vast en de politie doet verder onderzoek naar zijn identiteit.

Baby opgesloten in auto
Zoetermeer - Een 29-jarige Haagse heeft 14 juni om 11.30 uur per ongeluk haar vijf maanden oude baby in haar auto opgesloten. Zij had de sleutel binnen de auto laten liggen. Aangezien de auto op de Taagstroom in de zon geparkeerd stond, sloegen agenten de achterruit van haar auto in om de baby te bevrijden. De baby kwam ongeschonden uit het avontuur.