Persberichten stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht, 15-06-2007

Heler en steler aangehouden

UTRECHT Op de Ganzenmarkt zijn vrijdagmorgen twee mannen aangehouden voor het helen van een gestolen fiets. Omstreeks 03.45 uur werd de politie ingeschakeld omdat twee mannen voor veel te weinig geld een fiets aan het verhandelen waren. Agenten gingen er op af en vonden de heler, een 22-jarige Utrechter, en steler, een 34-jarige thuisloze. Ze zijn allebei aangehouden, verhoord en hebben een bekeuring gekregen. De fiets is in beslag genomen.

Aangehouden met gestolen fiets

UTRECHT Twee jongens uit Utrecht, van 18 en 15 jaar oud, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden met een vermoedelijk gestolen fiets. Surveillerende agenten hadden hun oog op het tweetal laten vallen omdat ze zich verdacht gedroegen op de Orinocodreef. De agenten hielden de jongens in de gaten en zagen hen even later bij het park aan de kant van de Japuradreef met een fiets slepen die op slot was. De jongens zijn aangehouden. De ouders van de 15-jarige zijn hiervan op de hoogte gebracht.

Man mishandeld om hond

UTRECHT Een bewoner van het Gaasterland is donderdag mishandeld omdat hij een hond niet teruggaf aan de voormalige eigenaresse. De 33-jarige vrouw uit Haarlem had de hond onder de hoede van de man gegeven, maar wilde de hond weer terug, omdat zij inmiddels zelf weer in staat was voor het beest te zorgen. De man wilde de hond echter niet teruggeven, waarop de vrouw terugkwam met vrienden en met geweld haar hond opeiste. De politie werd er omstreeks 19.35 uur ingeschakeld en hield de 33-jarige vrouw aan voor mishandeling. Zij bleek nog een boete open te hebben staan. De man heeft de hond weer aan de vrouw teruggegeven.

Onder invloed

UTRECHT Een Belg heeft donderdagavond een boete van 850 euro gekregen voor rijden onder invloed. Omstreeks 19.25 uur belde een getuige naar de politie omdat hij op de Vleutenseweg een man had zien autorijden die onder invloed leek te zijn. Agenten zochten naar de automobilist en vonden hem op de Damstraat. De man, een 26-jarige inwoner van Kortrijk, rook naar alcohol en moest blazen. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit kwam naar voren dat hij 620 ug/l in zijn lichaam had. Omdat hij geen Nederlands rijbewijs had, liet de Officier van Justitie het niet invorderen, maar de man moest een boete van 850 euro betalen. Ook omdat hij recidivist was.

Fietsen gooien

UTRECHT Twee mannen zijn donderdagmorgen aangehouden voor het gooien met fietsen. Een duikploeg heeft de fietsen diezelfde dag nog uit de gracht gevist.

Omstreeks 05.55 uur was op beelden van cameratoezicht te zien dat de mannen op het Vredenburg met fietsen aan het gooien waren. Agenten gingen richting het Vredenburg en troffen de mannen, beide 22 jaar en woonachtig in Delft en Amsterdam, daar nog aan. Een getuige meldde vervolgens dat ze gezien had dat de mannen ook behoorlijk wat fietsen in de gracht hadden gegooid. De verdachten zijn aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ze hebben aangegeven de schade te zullen vergoeden. Die morgen, van 09.30 tot 11.00 uur heeft de brandweer de fietsen, ongeveer zeven stuks, uit de gracht gehaald. De fietsen die er vermoedelijk al langer in lagen, zijn niet meegenomen. Nog eens zeven fietsen waren niet in het water beland, maar bungelden aan de vaste wereld

(Er is een foto van de duikactie beschikbaar op aanvraag).

Diefstal portemonnee

UTRECHT- Donderdagmiddag 14 juni is een 57-jarige vrouw uit Vianen beroofd van haar portemonnee.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie een melding van diefstal van een portemonnee. Een 57-jarige vrouw bevond zich in een winkel aan de van Rensselaerlaan. Ze had haar schoudertas aan het stuur van haar rollator vastgemaakt. Ze werd aangesproken door twee mannen. Een van de mannen stelde haar allerlei vragen in het Engels terwijl de andere, wat jongere man, achter de vrouw bij haar rollator stond. Na enige tijd verlieten de mannen plotseling de winkel zonder goederen te hebben gekocht. De vrouw ontdekte dat haar portemonnee uit haar tas verdwenen was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verkeerscontrole

UTRECHT-Donderdagmiddag 14 juni heeft de politie een verkeerscontrole gehouden waarbij diverse bekeuringen werden uitgeschreven.

De politie controleerde op de Amsterdamsestraatweg, de Theemsdreef en de Burgemeester Norbruislaan. In totaal werden 92 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet handsfree bellen, te snel rijden, door rood licht rijden en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.