Gemeente Delft

Opening bredeschoolpleinen Tanthof

Wethouder Dick Rensen opent op 15 juni om 11.15 uur de bredeschool-pleinen in de wijk Tanthof. Als startsein voor de opening laat hij 500 ballonnen samen met de kinderen op. De betrokken scholen (De Simon Carmiggelt, De Ark en De Regenboog) en een kinderopvangorganisatie (Octopus) hebben nauw samengewerkt aan de totstandkoming van de bredeschool-pleinen.

De samenwerkende scholen maakten gebruik van de subsidieregeling 'buitenschoolse opvang bij basisscholen' om hun schoolpleinen met iets extra's in te richten en beter toegankelijk te maken. De subsidieregeling is bedoeld om samenwerking tussen scholen en opvang te stimuleren.

Op de schoolpleinen is onder andere een pleinversiering aangebracht met speciale stickers van spelletjes die op het plein kunnen worden gedaan, zoals hinkelen, landkaart en het abc.

Daarnaast zijn de schoolpleinen onderling met elkaar verbonden met hekjes, zodat ook de buitenschoolse opvang "De Lepelaar" gebruik kan maken van de schoolpleinen.

Aan de 500 ballonnen van de kinderen is een kaartje bevestigd; de brede school heeft een aantal prijzen beschikbaar gesteld voor de ballonnen die het verste komen.

Noot voor de redactie,