Gemeente Enschede

Family skate in Stroinkslanden

Iedereen die van skaten houdt, kan vrijdag 15 juni a.s. meedoen aan de Family Skate in Stroinkslanden. Vorige week hebben kinderen van de basisscholen Het Stroink en De Regenboog al een skate-safe-clinic gevolgd. Tijdens deze clinic leerden de kinderen de basistechnieken en ervaarden ze hoe zinvol het dragen van beschermingskleding is.

De basisschoolkinderen kunnen tijdens de family skate het geleerde in de praktijk brengen. Iedereen is van harte welkom om mee te skaten en de deelname is gratis. Het is wel verplicht om een helm te dragen tijdens de tocht. De start is om 19.00 uur bij de school Het Stroink.

Waarom skate Safe?
Jaarlijks raken te veel jongeren gewond tijdens het skaten. Kinderen leren zichzelf het skaten meestal spelenderwijs aan. Hoe vlot ze het skaten ook oppakken, het ontbreekt hen vaak nog aan de vaardigheden en de kennis om echt veilig te skaten. Op deze wijze wordt geprobeerd om de kinderen zich bewust te maken van de risico's van het skaten. De Family skate is een initiatief van Stadsdeelmanagement Zuid, Sportactivering en de gezamenlijke scholen Het Stroink en De Regenboog.

12 juni 2007